38° Пазарджик


Връщат ли се мутренските времена у насЛюбопитно

Кметът на Пазарджик отличи победителите в онлайн конкурса за снимка по повод Деня на семейството
2021-06-03 15:50:59

 Кметът на Пазарджик Тодор Попов връчи грамоти на победителите в онлайн конкурса за снимка по повод Деня на семейството -15 май. Конкурсът, обявен от Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните  и непълнолетните /МКБППМН/ към Община Пазарджик в рамките на инициативата „Търсим винаги доброто”, е традиционен и се провежда всяка година. В него се включиха 31 участници от цялата страна. През своя обектив момичетата и момчетата показаха как семейството ги прави щастливи – като прекарват време заедно. Най-активни бяха децата от Община Пазарджик, но свои фотографии изпратиха и деца от Враца, Ярджиловци, Перник.


„Традиционно правим този онлайн конкурс по повод Деня на семейството, като даваме възможност на децата да представят свои снимки как виждат доброто. Напоследък хората сякаш се вторачваме в лошите неща, а в същото време има и добри дела, които трябва да показваме. Затова нашият фокус през последните години е през политиките на Общината да показваме доброто, да показваме успехите, талантите на децата в различните сфери. Конкретният случай е успехите на децата във фотографията”. Това заяви кметът на Пазарджик Тодор Попов и се обърна отличените деца: „Вие сте снимали най-важното – семейството! То е за цял живот. Най-хубавите мигове са със семейството. Ще го разберете, а най-важно е като пораснете, да останете добри хора”.


Трите отличени фотографии с най-много харесвания са снимките на Ивайла Петрова от Враца, семейство Атанасови от Пазарджик и Мариела Червенова от Пазарджик. Грамоти ще получат всички участници.


В рамките на инициатива под надслов „Търсим винаги доброто” предстои обявяването на онлайн конкурси за снимка по повод Деня на приятелството – 9 юни и Деня на добротата – 13 ноември.


 Подготвя се и издаването на книга, разработена от екипа на МКБППМН, предназначена за най-малките ученици - „Малка книга за големи добротворци”. В нея децата ще могат да пишат, рисуват, творят, развивайки своята емоционална интелигентност с помощта на своите родители.


 


 

Мнения по темата (0)
добави мнениеПазарджишки алпинист опита атака на връх Ленин в планината Памир
Пазарджик домакин на Световна купа по бадминтон за младежи и девойки
Голям успех за клуба с увреждания: Злато и сребро на държавното първенство
Историческо: Пазарджиклия изведе България до олимпийска титла по шахмат
Три медала за Бадминтон клуб „Георги Бенковски“ на турнира в Пазарджик
Пазарджик с две представителки в националния отбор по художествена гимнастика
Турнир по бадминтон „Георги Бенковски“ през уикенда
Всички права запазени © Разработено от Ирида Дизайн