16° Пазарджик


Връщат ли се мутренските времена у нас



Любопитно

Тодор Попов: Следващата ни цел е нашите спортисти да бъдат №1 във всички спортове
2021-02-18 15:25:54

 На тържествена церемония в ДКТ „Константин Величков” бяха връчени наградите „Спортист на годината – 2020” на Община Пазарджик. На церемонията присъстваха олимпийските ни шампиони Серафим Тодоров (Атланта 1996, бокс), Георги Георгиев (Атина 2004, джудо)  и Ренета Камберова (Рио де Жанейро 2016, художествена гимнастика) – част от звездното жури, което класира най-добрите спортисти на Пазарджик.


Кметът на Пазарджик Тодор Попов благодари на спортистите, на техните родители и треньори за усилията, които полагат и ги поздрави за успехите им. „Спортът е важна сфера, важен инструмент, с който да моделираме това, което искаме – а именно шампиони, успешни хора, хора, които ще бъдат визитката на нашия град и хора, с които ние заслужено се гордеем. Надявам се всички Вие да се чувствате важни, значими и успешни, да се чувствате оценени, да усещате, че сте хора, които правят нещо важно – не само за себе си, не само за родителите си, но и за цялата наша местна общност. Гордея се с това, което постигнахме през годините. Ние все повече се развиваме като успешен модел, който се мултиплицира и става модел за подражание в страната и все повече млади хора поглеждат към спорта, без значение дали е масов, професионален, аматьорски, ученически, учителски, работнически или какъвто и да е, важно е човек да спортува”, заяви кметът на Пазарджик Тодор Попов. Той подчерта, че всички трябва да сме горди с това, че няма друг град, в който да има талкова медали в година на пандемия, да има толкова много спортни клубове, толкова много спортуващи деца и толкова много подкрепа от общината за клубовете в продължение на много години.


„Това е похвално, но не е достатъчно. Искам да бъдем номер едно във всичко, трябва да имаме мотивацията, амбицията, куражът да го поискаме, да го заявим и да го постигнем. Трябва да сме номер едно във всички спортове”. Тази цел постави кметът пред успешните млади спортисти на Пазарджик и им обеща, че ще имат най-хубавите спортни зали и спортни терени. До края на годината в Пазарджик ще има още две нови зали, съобщи кметът. До Великден ще е готова залата в Спортното училище, а  през април ще започне ремонтът и до края на годината ще е готова залата в Зоната на здравето. Следващият месец ще бъде избран изпълнител на олимпийския открит басейн и той ще е готов още тази година, а догодина – малкият басейн. През 2022 г. е планирано пълно реновиране  на зала „Хебър”, както и на Стадиона –  той ще стане комплексна зона за спорт с волейболно и баскетболно игрище и лекоатлетическа писта. През 2023 г.  външните площадки при ЛИДЛ ще станат част от залата за волейбол  и ще бъде обновен стадиона в кв. „Младост”.  Ще бъдат монтирани нови съоръжения на открито за масов спорт. „Всичко това го правим така че след 2-3 години да се видим още по-успешни, още по-горди от това, което сме свършили и удовлетворени, че сме реализирали мечтата си Пазарджик да се развива успешно и да се гордее с постиженията на хората, които живеят в него.”, заяви Тодор Попов.


 10-те най-добри спортисти на Община Пазарджик 2020г.


 Гергана Павлова– СК “Бадминтон скуош клуб”


Мариян Палев  –СК  “Кодокан” – джудо


Васил Попов – СК „ Печенеги“


Дара Стоянова – СК „ Диляна Прима“


Виктория Александрова и Иво Тодоров – СК „ Импулс“


Михаела Стефанова“ – СК“ Пентатлон“


Борислав Палашев – СК „ Палашев“


Емил Грозданов – СК „ Шампион“


Александър Рибников – СК „ Спартак“


.Сами Жихад Далли -  СК „ Тонус спорт“


 Треньор на годината е Неделчо Кесов - СК “Бадминтон скуош клуб”.



 


 


 

Мнения по темата (0)
добави мнение



Сестри Стоеви шампионки на държавното, Гери Павлова с два бронзови медала
21 медала за грациите на „Диляна“, Цветейоана Пейчева с 2 златни отличия
Девет медала и силно представяне за Карате Спартак Пазарджик
„Мост на добрината” осигури на третокласници приза „Клас на месец февруари”
Златни медали за състезателите на боксов клуб „Тракиец“ (Пазарджик)
180 плувци и звездно присъствие на турнира „Делфин“ в Пазарджик
Силен уикенд! Шампионска титла и още медали за СК Торнадо
Всички права запазени © Разработено от Ирида Дизайн