16° Пазарджик


Връщат ли се мутренските времена у насЛюбопитно

Две шампионски титли и общо седем медала за „Пентатлон“ Пазарджик
2021-10-19 15:35:19

 Два златни, три сребърни и два бронзови медала спечелиха на старта на новия сезон младите състезатели от спортен клуб "Пентатлон" (Пазарджик). Този уикенд в Плевен се проведе открит Републикански турнир по фехтовка за Купата на България - първи кръг( в категориите  момчета и момичета до 11, 13 и 15 години.

Шампионски титли и купи спечелиха Теодор Петров (момчета до 15 години) и Елена Денина (момичета до 13 години).

Сребърни медали завоюваха Ива Кантарджиева (момичета до 13 г.), както Симеон Серев и Никол Петрова при 11-годишните.

С бронзови медали се поздравиха Габриел Петров (момчета до 13 г.) и Радостина Куртакова (до 11 г.)

Поздравления заслужават още Никол Чипилова, Виктория Кузева, Иван Кузев и Михаил Иванов за класирането си в Топ 8 във възрастовите си групи. Страхотно представяне записаха още Виктория Велкова, Борис Серев, Давид Ковачев, Николай Филипов, Ваня Янева, Никола Георгиев и Даниел Куртаков.

 

 

Осем медала и много силно представяне за състезателите по танци на „Импулс“ Пазарджик
2021-10-18 19:03:44

 Осем медала спечели Клуб по спортни танци "Импулс 2008" Пазарджик" на проведения турнир Купа Стара Загора и Национален турнир по спортни танци Стара Загора 2021.

Златни медали в различните възрасти и категории завоюваха двойките Иво Тодоров/Виктория Александрова, Атанас  Кацарски/Елена Солакова, Георги Перничев /Пламена Николова и Емил Балабанов/Шерлин Джан.

Златни медали спечелиха:

Иво Тодоров/Виктория Александрова - 1 място (ЮСВ, латиноамерикански танци)

Атанас Кацарски/Елена Солакова - 1 място (ЮСВ, стандартни танци)

Георги Перничев/Пламена Николова - 1 място (категория 18В+В, латиноамерикански танци)

Емил Балабанов/Шерлин Джан - 1 място ( категория 13 Е)

 Сребърни медали спечелиха:

Николай Кавръков/Елеонора Спасова - 2 място (категория 11Д)

Бронзови медали спечелиха:

Георги Перничев/Пламена Николова - 3 място (младежи, латиноамерикански танци)

Николай Кавръков/Елеонора Спасова - 3 място (деца, латиноамерикански танци)

Николай Кавръков/Елеонора Спасова - 3 място (деца, стандартни ...

Ренета Камберова на официална церемония по откриване на улица в Италия с името „Васил Левски“
2021-10-07 20:27:45

 Председателят на „Младежки спортен клуб Пазарджик спортува“ и общински съветник в Община Пазарджик Ренета Камберова присъства на официалната церемония по откриване на улица в Италия, носеща името на националния ни герой Васил Левски. Улицата се намира в община Болгаре, близо до град Бергамо в Северна Италия. Инициативата е по идея на Генералния консул на Република България в Милано Таня Димитрова, от която дойде и поканата към златното ни момиче.

„Там, където има един българин, живее и една малка България. Благодарим за топлото посрещане от страна на община Болгаре и на всички тук присъстващи представители на различните институции. Вашето внимание към нашата история ни кара освен да се чувстваме горди, да знаем, че от тук нататък можем да се наречем приятели. Благодаря ви за тържествения момент и за топлото отношение към нас“, каза на церемонията олимпийската ни медалистка, която в момента е и част от Управителния съвет на Българска федерация по художествена гимнастика (БФХГ).

На официалната церемония, която се състоя в сградата на община Болгаре, присъстваха кметът на Болгаре Лучано Редолфи, регионалният съветник Стефано Бруно Гали, Посланикът на Република България в Рим Н. Пр. Тодор Стоянов, Генералният консул на Република България в Милано Таня Димитрова, кметът на гр. Враца Калин Каменов, почетният консул на България в Ломбардия Марко Кампанари, почетният консул на България в Болоня Франко Кастелини, почетният консул на България в Генуа Микрле Скандролио и други представители на местните италиански власти.

„Изборът на името на улицата не е случаен - Апостола на свободата въплъщава идеалите за независимост и безкористно себеотрицание. Ето защо паметта за подвига му трябва да бъде съхранявана. Щастлива съм, че България и Италия са и ще бъдат толкова приятелски страни“, каза по време на церемонията по откриване на улицата консулът Таня Димитрова.

Ден по-рано Ренета Камберова се срещна с част от ръководството на Българското неделно училище в Милано „Пейо Яворов“. Председателят на „Младежки спортен клуб Пазарджик спортува“ проведе разговори за стартиране на инициативи за съвместни проекти, програми и дори сътрудничество между общини от провинция Ломбардия и Община Пазарджик.

Две шампионски титли и общо 11 медала за Спартак Пазарджик
2021-10-04 17:25:35

 Две шампионски титли и общо 11 медала завоюваха състезателите на Спортен клуб по Кикбокс Спартак Пазарджик на Държавното първенство по Кикбокс стил лоукик, което се проведе във Варна (01-03 октомври). В състезанието взеха участие 42 клуба и 244 състезатели във всички възрастови групи.

Спортен Клуб по Кикбокс Спартак Пазарджик взе участие с 15 момчета и момичета. Резултатите са повече от впечатляващи - 6 финала, от които 2 шампионски титли и общо 11 медала.

"Силно състезание със силна конкуренция и много тежки и оспорвани мачове. Доволен съм от представянето на момчетата и момичетата. Някои от тях са дебютанти, други имат опит, но всички дадоха каквото могат в битките, за да се класират в призовата тройка. Много силна игра и на Стефан Аджов срещу опитен противник, като малко не му достигна за победа. Десет от състезателите са ученици на Спортното Училище в Пазарджик с профил кикбокс", коментира треньорът Илко Аджов.

 Ето и медалистите от Спартак Пазарджик:

Шико Анастасов - 1 място до 57 кг юноши старша

Вероника Кьосева - 1 място момичета 13-14г до 54кг

Александър Рибников - 2 място (юноши старша възраст) до 71кг

Алесандро Змиичаров - 2 място +69кг до 12г

Цветан Насковски - 2 място 13-14 г. до 51кг

Радослав Янъков - 2 място юноши старша възраст до 67кг

Александър Златанов, Дани Костурков, Костадин Грудев, Кристиян Кузмов и Христо Йорданов - 3 място и бронзови медали.

Шестият национален конкурс за млади поети „Димитър Бояджиев” 2021 г. остана без победител
2021-10-01 10:35:45

 Националната литературна награда на името на поета Димитър Бояджиев, роден в Пазарджик, един от най-нежните лирици на България, е чест и отговорност пред българското слово и дълбоко уважение към неговото творчество.

За участие в конкурса подадоха творби 8 автори. Със заповед на Кмета на Община Пазарджик бе назначена комисия, която разгледа постъпилите творби за Националния конкурс за млади поети “Димитър Бояджиев” и взе следното решение:

Оценката на творбите на младите автори не допуска посредственост, а търси отличното владеене на българския език, познания в областта на поетичното изкуство, съдържателност и уникалност на творбата.

Съобразявайки се с тези норми, журито не присъжда Националната награда за млади поети „Димитър Бояджиев”  за 2021 година, както и издаването на сборник с творби на отличени в конкурса творци.

 

 

 

Записване за „Игри по дъгата с Frezco – Тротинетки“ и в сградата на Общината
2021-09-15 17:09:21

 За втора поредна година парк “Острова” в Пазарджик ще се превърне в най-цветното, забавно и щуро място в България. На 18 септември от 10:30 часа започва  “Игри по дъгата с Frezco – тротинетки”.

Записването вече е активно и става с попълване на информация на този линк - https://docs.google.com/.../1FAIpQLSe9aphZqRAFIR.../viewform

Може да се запишете и в сградата на Община Пазарджик, етаж 7, стая №703.

Записванията са както следва:

четвъртък (10:00 – 12:00 часа) и (14:00 – 16:00 часа)

петък (10:00 – 12:00 часа)

Краен срок за записване за участие - до 17 септември (петък) 12:00 часа.

Участие могат да вземат желаещи от 4 до 13-годишна възраст, разполагащи със собствена тротинетка, която не е електрическа. По време на състезанието децата ще бъдат разделени на 5 възрастови групи (4/5 г.; 6/7 г.; 8/9 г.; 10/11 г.; 12/13 г.), съответно на момичета и момчета.

Ще бъде изготвен график, според който в събота (18 септември), в зависимост от броя на записаните деца в отделните възрасти ще стартират състезанията. Например, в 10:30 часа стартират децата от възраст 4/5 годишни, в 11:00 часа стартират децата от възраст 6/7 години и т.н. Това се прави с цел спазване на противоепидемичните мерки.

Повече подробности за състезанието може да намерите във Фейсбук страниците: https://www.facebook.com/pazardzhik2020 и ...

1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  16  17  18  19  20  >> 
Всички права запазени © Разработено от Ирида Дизайн