16° Пазарджик


Връщат ли се мутренските времена у насКриминале

Наскоро излязъл от затвора заплашва и изнудва бившата си приятелка
2021-02-15 13:10:48

 Районна прокуратура – Пазарджик  привлече като обвиняем И.К., на 23 г., за заплахи с убийство и изнудване – престъпления по чл. 144 ал. 3 и по чл. 214 ал. 1 от Наказателния кодекс.


Обвиняемият И.К. наскоро бил излязъл от затвора. Той научил, че бившата му приятелка има връзка с друг мъж. Поради тази причина започнал да заплашва двамата, че ще ги убие, както и поискал всеки месец да му плащат по 300 лева „такса спокойствие“, за да не ги притеснява. След подаден сигнал в полицията, И.К. е бил задържан от служители на ОД на МВР – Пазарджик на 12 февруари 2021 г., непосредствено след получаване на парична сума , предмет на изнудването.


Извършени са неотложни процесуално – следствени действия, в резултат на които са иззети веществени доказателства - нож, паричната сума и др. Обвиняемият И.К. е бил задържан за срок от 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор. Предстои Районна прокуратура – Пазарджик да внесе искане в съда за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо него.


 


 

Мнения по темата (0)
добави мнениеМладеж подпали джип във Велинград, хванаха го
Прокуратурата подхвана случая с наръгано 14-годишно момче в Пещера
Откриха кокаин и амфетамин в хотел на Юндола
Дилъри на наркотици са задържани от служители на РУ-Пазарджик
Пребиха мъж в Панагюрище, извършителите са задържани
Задържаха мъж, ограбил 13 526лв. от касиерка в Пазарджик
Всички права запазени © Разработено от Ирида Дизайн