16° Пазарджик


Връщат ли се мутренските времена у насПолитика

Тодор Попов: Новите STEM-кабинети в "Аксаков" и Математическата гимназия предоставят възможност за иновативно обучение
2021-09-21 21:21:17

 „Радвам, че в Пазарджик, и специално в тези две учебни заведения  - "Аксаков" и Математическа гимназия, са направили нещо наистина различно и иновативно. По съвсем друг начин те подхождат към образованието на децата, по-скоро към промяната на философията на образование. Тоест, в тази среда те да могат да бъдат по-разчупени, по-иновативни, по-сензитивни и  да си помагат в усвояването на новите за тях дейности“, каза кметът Тодор Попов при посещението си в новите STEM-кабинети, разкрити в двете училища .


„До сега имахме една традиционна образователна среда, при която всички деца са в един клас, учат един предмет, без възможност да общуват помежду си  по отношение усвояване знания в самия клас и нямаха свободата те да вземат решения как и в каква среда да учат“, продължи Попов.


Г-жа Ваклинова – директор на Гимназия „Аксаков“, сподели, че това не са просто кабинети, а учебно пространство, което изисква нов начин на организация на ученето. „Това е не просто промяна в материалната база, а нов начин на поднасяне на учебното съдържание“, категорична е тя.


Като кмет на общината Тодор Попов благодари и на госпожа Ваклинова, и на госпожа Спасова – директор на Математическата гимназия, че те отново са пионери, защото много неща през годините бяха първо в Пазарджик направени, особено в тези две учебни заведения, и с това трябва заслужено да се гордеем.


 


 

Мнения по темата (0)
добави мнениеКметът на Пазарджик Тодор Попов посрещна кандидатпрезидентската двойка Атанас Герджиков и Невяна Митева
Поздрав на кмета Тодор Попов по повод Деня на българския лекар
Тодор Попов: Щастлив съм, че Пазарджик непрекъснато е надграждал през годините и показва модел на управление, който служи за пример
Поздрав от кмета Тодор Попов по повод Деня на Българската община
И децата в Добровница вече имат нова модерна детска площадка
Кметът на Пазарджик: И през следващата година ще продължим да развиваме проекта "Патронажна грижа"
Поздравителен адрес от Тодор Попов по повод Международния ден на учителите
Всички права запазени © Разработено от Ирида Дизайн