16° Пазарджик


Връщат ли се мутренските времена у насПолитика

Кметът на Пазарджик Тодор Попов посрещна кандидатпрезидентската двойка Атанас Герджиков и Невяна Митева
2021-10-20 16:47:25

 Кметът на Пазарджик Тодор Попов посрещна кандидатпрезидентската двойка пред сградата на общинската администрация, както повелява българската традиция с хляб и сол.

„Винаги съм казвал, че атестатът за един човек е неговата биография. Никой не може да избяга от биографията си, нито от това каква следа е оставил в своя житейски път. Изборите, които правим, са важни, защото всеки носи последиците от избора, който е направил. Убеден съм, че ние трябва да подкрепим това, което наричам „връщане към нормалността”, защото през последните години всичко излезе от нормалното, предвидимото и логичното. Хората, които заслужават подкрепа, това са хората, които вдъхват сигурност, стабилност, умереност, балансираност и перспектива. И аз считам, че тези хора, които са тук, ще помогнат да си върнем нормалността в нашата държава”, заяви кметът на Пазарджик Тодор Попов по време на приветствието си към гостите. След кратка делова среща той им показа централната част на града и градския пазар, както и експозициите в Регионалния исторически музей.

„За мен е важно кой ще представлява държавата, кой ще управлява държавата, защото това гарантира моето и на общината, спокойствие, предвидимост и стабилитет. Минал съм през толкова много кампании – никой не е успял със злоба, завист, високомерие и нежелание да приема обективната действителност такава каквато е. Хората очакват повече надежда, грижа и чуване на техния глас. Никой не може да прави политика на инат. Затова искрено съм щастлив, че имаме достойни хора за кандидати, защото България има нужда от това, зад което те застават – обединение”, посочи още Тодор Попов.

Тодор Попов: Щастлив съм, че Пазарджик непрекъснато е надграждал през годините и показва модел на управление, който служи за пример
2021-10-12 15:43:54

  „Изключително съм щастлив, че с решение на Министерски съвет Денят на българската община и местното самоуправление вече е официален празник. През годините, благодарение на усиления труд на всички в местната администрация сме показали, че заслужаваме да имаме този официален празник”. Това заяви кметът на Пазарджик Тодор Попов в приветственото си слово на празничното заседание на ОбС по повод 12 октомври – Ден на българската община.

„Изключително горд съм, че ние, българските общини, показахме за пореден път, че българската община е най-здравото, най-близко до хората звено на управление, което решава ежедневно техните проблеми. И което е по-важно – в дни като тези на странно политическо противопоставяне ние показахме, че независимо от нашата политическа ангажираност и независимо от нашите симпатии и политически  убеждения сме отговорни и създаваме това чувство на общност, на спокойствие и сигурност, което хората очакват от нас. В последните години след промените българските общини показахме, че на практика поддържат публичните услуги на едно изключително добро ниво. Затова благодаря на всички, толкова години сме заедно с колегите от ОбС, с кметове на села, независимо от коя политическа сила сме, ние показахме, че по отношение на нашата община сме единни. Аз съм горд, че показваме стил, показваме ниво, не се забиваме в лични отношения, защото хората очакват да разрешаваме техните проблеми и ние полагаме усилия за това и то е видно – Пазарджик се развива благодарение на усилията на всеки един от нас. Нашата община е сочена като община новатор, в която хората имат житейска перспектива, социална перспектива, имат този тип спокойствие и качествени публични услуги, които ги има в много малко други български общини. Щастлив съм, че показваме модел, който може да служи за пример. И Пазарджик през последните 30 години е бил винаги такъв модел независимо кой кмет е управлявал и какви са били общинските съвети. Пазарджик трайно и устойчиво е надграждал в годините и това е нашето голямо предимство. Затова да си пожелаем да сме здрави, защото времето е такова, да сме отговорни, каквито сме били досега и да гледаме напред и нагоре, защото само така ще постигаме високите и амбициозни цели, които сме си поставили във всичко”. С тези думи кметът поздрави всички присъстващи на тържественото заседание на ОбС–Пазарджик по повод Деня на българската община и местното самоуправление.

Поздрав от кмета Тодор Попов по повод Деня на Българската община
2021-10-12 10:48:07

 УВАЖАЕМИ ОБЩИНСКИ СЪВЕТНИЦИ , КМЕТОВЕ НА КМЕТСВА, СЛУЖИТЕЛИ НА ОБЩИНСКА АДМИНИСТРАЦИЯ И НА ОБЩИНСКИТЕ МЕРОПРИЯТИЯ В ПАЗАРДЖИК,

Днес, 12 октомври, чрез Деня на Българската община, честваме заслужено стабилността и авторитета на местната власт!

Вьв времена  като днешните, именно общините са тези, които с отдаденост и ангажираност, остават ключов фактор за решаване ежедневните проблемите на гражданите!

Затова изказвам своята благодарност към всички Вас – общински съветници, кметове на кметства, служители на общинската администрация, за професионализма и отговорността в ежедневната Ви работа!

Уважаеми жители на община Пазарджик,

на Вас благодаря за доброто партньорство и съпричастност в реализирането на общата ни цел – да превърнем Пазарджик в едно по-добро място за всички нас и нашите деца!

ЧЕСТИТ  ПРАЗНИК!

ТОДОР ПОПОВ

КМЕТ НА ОБЩИНА ...

И децата в Добровница вече имат нова модерна детска площадка
2021-10-07 12:15:30

 Поредната детска площадка в населените места на община Пазарджик бе монтирана  в близкото село Добровница. Нейната стойност е 14135.80 лв. и е предназначена за деца от 2 до 7 години. Детската градина на Добровница посещават 25 деца, а освен съоръжението за игра и забавление е извършен ремонт на кухнята и прилежащите помещения. Предстои  инсталирането на два климатика, които да улеснят отоплението през зимата.

"Благодарни сме, защото тази красива и съвременна площадка ще е място за веселите игри и забавления на децата. А ние това искаме - да растат тук, да растат много здрави, много силни, смели и щастливи деца.  Това са нашите деца, децата на село Добровница. За което благодарим още веднъж най-сърдечно." Така директорът на детското заведение г-жа Елена  Генова посрещна кмета на общината Тодор Попов.

"Тук сме, за да представим заедно новата придобивка, която вече имат децата на Добровница. С това продължаваме нашата последователна политика във всички села на общината тази и следващата година да бъдат поставени такива  съоръжения. Тук направихме и малък частичен ремонт, който окончателно ще завършим идната година, за да знаем, че в селото следващите 5-10 години няма какво да се пипа  по детската градина", сподели Тодор Попов и приветства малчуганите, техните възпитатели и кмета на селото Гурко Митев.

"Благодаря, разбира се на г-жа Генова за нашата дългогодишна работа заедно. С нея сме започнали заедно още, когато бях председател на Общинския съвет и съм изключително доволен от нейната професионална работа през тези години. Да благодаря, разбира се и на кмета на Добровница г-н Митев, който е доказан стопанин на селото след толкова много мандати и затова го харесвам, защото наистина е последователен и отстоява интересите на селото. Заедно успяхме да направим и този голям център, в който са настанени работници на фирма "Костал", които не са от България. Следващата година ще го разширим, тъй като започва още един строеж и ще бъдат открити нови още 1500 работни места в Пазарджик. Тук ще е един от центровете, където ще бъдат настанени част от хората, които ще работят. Така че -  Добровница се развива добре, силно се надявам в най-близко време и пътят Добровница - Пазарджик, който е   държавен ангажимент, да бъде рехабилитиран. Ще направя всичко възможно това да се случи, стига да имаме някакво по-устойчиво управление, за да може да правим и по-средносрочните си планове. Общината ще инвестира в пътната инфраструктура на селото, а в плановете ни влиза да обновим и центъра, за да може Добровница да изглежда така, както заслужават нейните жители", каза още Попов.

 

Кметът на Пазарджик: И през следващата година ще продължим да развиваме проекта "Патронажна грижа"
2021-10-06 12:21:53

 През 2020-2021 г. в община Пазарджик успешно се реализира проект Патронажна грижа за възрастни хора и самотно живеещи лица с увреждания “Услуги в дома“ и „Патронажна грижа +“ по ОП РЧР на обща стойност 963 344.48лв

По време на пандемия и наложен локдаун 213 потребители от Пазарджик и  31 села  получаваха помощ от  44 домашни помощници, 2 медицински сестри, двама социални работници и двама психолози. Със закупения по проекта автомобил те посещаваха домовете на нуждаещите се лица, като осигуряваха храна, лекарства, подпомагаха нуждаещите се с консултации при оформяне на документи, здравна грижа или помощ от психолог.

 На всички тях кметът на общината Тодор Попов благодари и изказа своето отношение на уважение към всеки един: "И през следващата година ние ще продължим да развиваме този важен за общината проект. Белег на цивилизованост за едно общество и за една държава, казвал съм го и пак ще го повторя,  е не как се отнасяме към здравите и богатите, а как се отнасяме към т. нар. социални аутсайдери и хората, които са в нужда, и то в нужда за физическото си оцеляване.

Затова изключително съм горд, че ще продължим и през следващата година този проект на стойност близо 1 млн. лева, за да може да помогнем на тези хора.

Искам да ви благодаря, на всеки един от вас. Аз съм горд с вашата работа и от това, че вие в тези дни на предизвикателства, в които живеем и в този момент, проявявате  милосърдие и човечност. Най-смисленото нещо е човек да помага, да бъде полезен на общността, в която живее и на хората, които имат нужда от това. Никой не е застрахован, че в утрешния ден на някой от нас няма да ни се случи същото и да имаме нужда от подкрепа. Винаги в живота понякога човек има нужда от подкрепа, независимо на каква позиция е, какъв е и с какво се занимава. И много важно е тази помощ да бъде навременна.“

За периода 2020-2021 г. по ЗСУ по Механизма за лична помощ в община Пазарджик са назначени на трудов договор 445 лица, които ежедневно полагат грижи за свои близки или деца с тежки увреждания.

 „Вие сте   не по-малко значими хора за мен отколкото всички други, които изпълняват дейности за обезпечаването на всички важни услуги. Ние може да се гордеем в община Пазарджик, че имаме една от най-широките палитри на социалните услуги в България. И сме давани за пример.

Всяко добро се връща, аз стоя на този принцип. И с вашите усилия нашият град се развива и става по-добро място за живеене, каквото и да си говорят някои. Вие сте част от тази успешност на нашата местна общност, защото се занимавате с тази дейност. Искам да имате самочувствието на хора, които се занимават с нещо важно. И исках да ви кажа това лично", сподели кметът на Пазарджик.

От началото на 2021г Община Пазарджик започна предоставянето на новата социална услуга „Асистентска подкрепа“, по която социални асистенти подпомагат по 4 часа дневно на лица, в невъзможност да се самообслужват, самотно живеещи . Услугата се предоставя на 251 потребители,  за които се грижат 84 социални асистенти.

За успешната реализация на проектите и програмите в социалната сфера общо през 2020-2021г. до момента към  Дирекция „СД“ са назначени на трудов договор 573 домашни помощници, социални  и лични асистенти.

 

Поздравителен адрес от Тодор Попов по повод Международния ден на учителите
2021-10-05 10:36:27

 ВАЖАЕМИ УЧИТЕЛИ,

Днес е денят, в който международната общност отдава своето признание и уважение към учителите!

            Независимо от предизвикателствата на съвременното информационно общество, мястото на учителя е незаменимо. Учителят създава духовен свят, в който се преплитат знания и ценности. Учителят създава личности. Той поставя началото и създава бъдещето!

            Затова изпитвам огромно уважение и респект пред Вашата високообразована професионална общност и пред всеки един учител поотделно!

            Пожелавам Ви да съхраните възрожденския дух на своята професия и да продължавате да вярвате, че тя е призвание! Пожелавам Ви здраве и творчески успехи!

ЧЕСТИТ  ПРАЗНИК!

ТОДОР ПОПОВ

КМЕТ НА ОБЩИНА ПАЗАРДЖИК

 

1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  16  17  18  19  20  >> 
Всички права запазени © Разработено от Ирида Дизайн