8° Пазарджик


Връщат ли се мутренските времена у насЛюбопитно

Първокласници - „Клас на месец декември”
2021-01-05 18:43:51

 Първи „в” клас от ОУ „Любен Каравелов” в Пазарджик с класен ръководител Костадинка Попова е победителят за декември в конкурса „Клас на месеца”, обявен от Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните /МКБППМН/ към Община Пазарджик.Първокласниците приковаха вниманието на журито с видеопосланията, с които са „гостували” онлайн на малчуганите от детска градина „Валентина Терешкова”. В навечерието на Коледните празници реализирали инициативата „Подари книга на дете в нужда” и зарадвали децата от дневния център „Вяра, Надежда и Любов”. Всеки първокласник избрал своя книжка от домашната библиотека, след което със съдействието на мама и татко, книжката била предадена в училището, а после в центъра. Всяка книжка е надписана от детето дарител.


Номинацията на първи „в” клас е придружена от видеопослание и презентация.


„ Желаем да се включим в конкурса „ Клас на месеца”, за да станем част от общността от класове и училища, които показват на дело как децата общуват помежду си без агресия и как могат да бъдат добри с хората. Нашето мото е „Бъди отговорен – направи добро”.


Класът победител получи плакет, грамота и табло „Клас от добротворци”. Грамоти за участие и табла „Клас от добротворци” получиха и всички участници в конкурса „Клас на месеца”. На таблата децата ще вписват добрите си дела  и ще ги илюстрират със снимки.


В края на учебната година МКБППМН към Община Пазарджик ще връчи голямата награда на конкурса – ЕДНОДНЕВНА ЕКСКУРЗИЯ и ще излъчи „Клас на годината”. А таблата „Клас от добротворци” ще бъдат подредени в изложба на видно място в града.


Във времето на социална дистанция натрупването на много добри дела може да се превърне в социална епидемия, убеден е екипът на МКБППМН.


 


 


 

Мнения по темата (0)
добави мнениеСилно представяне на Спартак (Пазарджик) на международен турнир по кикбокс
Специално 40-странично издание за иновациите в спорта, успехите и талантите на Пазарджик
Страхотна новина и повод за гордост: Дара Стоянова в националния отбор по художествена гимнастика
Огромен успех! Хебър домакин на европейски финали по волейбол
Осем медала за каратеките на Торнадо в последното състезание за годината
Силен футболен турнир за деца в Пазарджик, Локомотив (Пловдив) стана шампион
Всички права запазени © Разработено от Ирида Дизайн