30° Пазарджик


Връщат ли се мутренските времена у насЛюбопитно

Шекспировата школа "Петровден" в Паталеница празнува 20-годишен юбилей
2019-07-09 15:20:41

 

На 26 и 27 юли в двора на ОУ „Константин Величков“, с. Паталеница от 21.00 часа Шекспирова театрална школа „Петровден“, която тази година празнува 20 – ти рожден ден, ще представи новата си продукция – „Сън в лятна нощ”. Режисьор на спектакъла е Тери Фендер, сценограф Теодора Лазарова.

Школата "Петровден" е единствена по рода си в България. 20-годишната й дейност се следи с голям интерес, както от зрители, така и от професионалисти. 40 произведения на Шекспир са реализирани през този период, наред с авторските текстове, оживели на лятната сцена в Паталеница.

Проектът се осъществява с финансовата подкрепа на Община Пазарджик, Театрална къща и приятели.

За всички представления има организиран транспорт от паркинга на магазин „Била“ (бул. „Георги Бенковски”) както следва:

13 юли - начален час на отпътуване 20:30 ч.

26 и 27 юли - начален час на отпътуване 19:30 ч.

Традиционното Шекспирово лято вече стартира на 6 юли с  постановката "Ромео и Жулиета" – гостуващо представление на актьорския клас на доц. д-р Пенко Господинов от НАТФИЗ. На 13 юли поради огромния зрителски интерес отново ще бъде представена постановката от лято 2018 „Венецианският търговец“ с режисьор Калин Ангелов. В спектакъла участват студенти от Актьорското училище в Гилфорд към Университета Съри в Англия, обучаващи се в специалността Музика и театър.

Пазарджик ще бъде домакин на БириМанджаро – рок фестивал със занаятчисйка бира и храна
2019-05-30 11:40:41

 БириМанджаро ще се проведе в периода 7-9 юни в парк “Стадиона” и ще бъде с вход свободен, а освен качествена бира и вкусна храна, програмата предвижда различни зони за забвление и концерти с участието на Светльо & The Legends и Подуене Блус Бенд с Васко Кръпката. 
Сцената на БириМанджаро ще бъде в парк „Стадиона“, а сред хедлайнърите са Светльо & The Legends и Подуене Блус Бенд. Другите банди от тридневния рок фест са Toyletters, Dino Rock, Deafwave, а специално от Сърбия ще дойдат „Ritam Sex-I-Ja”, които ще правят кавъри и трибют на „Ред Хот Чили Пепърс“. Концертите ще бъдат напълно безплатни.
Фестивалът, който носи името „БириМанджаро“ има и друг голям акцент - бирата и храната. За целта събитието ще обедини над 20 малки бутикови, занаятчийски компании, производители на крафт бира, висококачествени храни, люти сосове, шоколади, джелато и др. 
 За посетителите на Фестивала се предвиждат и различни атракциони - бирена йога, занимания за деца с аниматори, работилници и игри, в стилистиката на предаването Фермата, организирани от техните създатели. Посетителите на парка също ще могат да използват безплатно рикши, водни колела, масички за пикник и детски площадка, а целта на феста е да събере на едно място хора с всякакви интереси: ценители на рок музиката, любители на бирата и качествената храна, семейства с деца, които ще могат да разпуснат и открият летния сезон. 
 Организатори са Община Пазарджик, Крафт пивоварна Ромбус и Minus Еvents&Mаnаgement. 

 

 

 

Дискусия по повод Световният ден на толерантността
2018-11-13 15:57:00

 

По повод Световния ден на толерантността - 16 ноември, Община Пазарджик организира ученическа дискусия по темата. Тя ще се проведе от 14 часа в Пленарна зала, където ученици от шест училища – Начално училище „Васил Друмев”, Начално училище „Васил Левски”, Основно училище „Свети Климент Охридски”, Основно училище  „Проф. Иван Батаклиев”, Средно училище „Димитър Гачев” и Професионалната гимназия по химични и хранителни технологии, ще представят своето разбиране за толерантността, ще разкажат за своите положителни прояви и ще споделят защо са решили да участват в инициативата „Клас на месеца“ под мотото „Бъди отговорен – бъди в час”, организиран от Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните /МКБППМН/ към Община Пазарджик. Това съобщи на днешния си брифинг кметът Тодор Попов.

Тогава ще бъде обявен и първият победител за тази учебна година.Международният ден на толерантността се отбелязва по призив на Общото събрание на ООН от 12 декември 1996 г. във връзка с Декларацията за принципите на толерантността, приета от Генералната конференция на Организацията на ООН по въпросите на образованието, науката и културата (ЮНЕСКО) на 16 ноември 1995 г.

Толерантност означава търпимост към друг начин на живот, поведение, обичаи, чувства, мнения, идеи, вероизповедания.

През уикенда - Плюс Фестивал отбелязва пето юбилейно All Stars издание
2018-09-05 16:18:02

 

През 2018 г. най-мащабният безплатен музикален фестивал отбелязва пето юбилейно издание, като запазва успешната формула да събира на една сцена най-популярните имена от българската поп, рок и хип-хоп сцена, заедно с изгряващи участници.

 

Петото юбилейно издание на Плюс Фестивал беше потвърдено за периода 7-9 септември 2018 г. Тази година фестивалът ще премине под мотото All Stars, или най-доброто от изминалите 4 години. През този период фестивалът съумя да натрупа верни фенове и посрещна над общо 50 000 зрители от цялата страна през всички изминали години.

 

Сред изпълнителите, гордеещи се с титлата „най-обичани“ сред обичаните са Любо Киров, БТР, Дичо, 100 Кила и Skiller. Те ще обособят поп, рок и рап вечерите на Плюс Фестивал 2018.

 

Любо Киров ще бъде единственият изпълнителител, който замени сцената от площад “Тортата” в Пазарджик с друго, тайно място, защото той е третият изпълнител, който ще стане част от т.нар. тайни концерти на Плюс Фестивал – концерти, чиято локация на провеждане остава тайна за всички, снабдили се с пропуск за него. Гостите на тези по-малки и интимни концерти разбират къде ще се проведе той на самия финал – след като биват съпроводени до локацията от доброволците на фестивала, тъй като само малцина знаят истинското място на концерт. Досега на предизвикалелството да бъдат част от тайните концерти отговориха група „Остава“ с таен концерт в двора на регионалния исторически музей в Пазарджик и Орлин Павлов с таен концерт в двора на самата община Пазарджик. За всички обаче все още остава мистерия къде ще се проведе тайният концерт на Любо Киров този път.

 

В рамките на програмата за уикенда „Тортата“ остава традиционния домакин на вечерните концерти в събота и неделя, в рамките на които посетителите ще могат да се насладят на:

 

Събота, 8 септември: Б.Т.Р., ДИЧО, Селена & Мария Гайдови, Ballet Obsession, Мария Костадинова, ПТС Албена, The Hopers, Александър Георгиев;

 

Неделя, 9 септември: 100 КИЛА, SKILLER, Александър Савов, The Hopers, Християна Дънкова, Макаров & Смокера, DA CLIQUE, Briella, Станислава Христова, МС Мистерия.

 

По повод юбилейното пето издание Фестивалът инициира ексклузивно медийно партньорство с БГ Радио, медията ангажирана да промотира само българска музика. Едно от най-популярните имена в българския ефир, Атанас Стоянов, ще гостува в центъра на Пазарджик на пл. Константин Величков - “Тортата” с изнесения ефир на “Любими песни за любими хора” за периода 7-9 септември.

 

Фестивалът, инициатива на група младежи, се осъществява с екслузивната подкерпа на Община Пазарджик за пета поредна година в продължение на трайния ангажимент и желание на общината градът да заеме още по-достойно място на фестивалната сцена на България.

 

Повече актуална информация и новини около събитието може да намерите във официалната Фейсбук страница на Плюс Фестивал: www.facebook.com/plusfestival.eu.

 

1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  16  17  18  19  20  >> 
Всички права запазени © Разработено от Ирида Дизайн