8° Пазарджик


Връщат ли се мутренските времена у насЛюбопитно

Първокласници - „Клас на месец декември”
2021-01-05 18:43:51

 Първи „в” клас от ОУ „Любен Каравелов” в Пазарджик с класен ръководител Костадинка Попова е победителят за декември в конкурса „Клас на месеца”, обявен от Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните /МКБППМН/ към Община Пазарджик.

Първокласниците приковаха вниманието на журито с видеопосланията, с които са „гостували” онлайн на малчуганите от детска градина „Валентина Терешкова”. В навечерието на Коледните празници реализирали инициативата „Подари книга на дете в нужда” и зарадвали децата от дневния център „Вяра, Надежда и Любов”. Всеки първокласник избрал своя книжка от домашната библиотека, след което със съдействието на мама и татко, книжката била предадена в училището, а после в центъра. Всяка книжка е надписана от детето дарител.

Номинацията на първи „в” клас е придружена от видеопослание и презентация.

„ Желаем да се включим в конкурса „ Клас на месеца”, за да станем част от общността от класове и училища, които показват на дело как децата общуват помежду си без агресия и как могат да бъдат добри с хората. Нашето мото е „Бъди отговорен – направи добро”.

Класът победител получи плакет, грамота и табло „Клас от добротворци”. Грамоти за участие и табла „Клас от добротворци” получиха и всички участници в конкурса „Клас на месеца”. На таблата децата ще вписват добрите си дела  и ще ги илюстрират със снимки.

В края на учебната година МКБППМН към Община Пазарджик ще връчи голямата награда на конкурса – ЕДНОДНЕВНА ЕКСКУРЗИЯ и ще излъчи „Клас на годината”. А таблата „Клас от добротворци” ще бъдат подредени в изложба на видно място в града.

Във времето на социална дистанция натрупването на много добри дела може да се превърне в социална епидемия, убеден е екипът на МКБППМН.

 

 

Силно представяне на Спартак (Пазарджик) на международен турнир по кикбокс
2020-12-15 14:41:12

 Състезателите на спортен клуб по кикбокс се представиха много силно на Международния турнир по кикбокс "Balkans Best Fighters" 2020, както на рингови, така и на татами дисциплини. Нашите момчета бяха част от сборния отбор на България, който безапелационно спечели надпреварата.

Спартак Пазарджик взе участие в състава на България в две рингови дисциплини - Лоукик и К-1 с трима участници, които тази година са държавни шампиони и шампиони от различни турнири.

Димитър Шулеков зае 1-во място (категория +91кг,) при юношите старша възраст, след като противникът му не се яви на финала. Илия Ненов финишира на 2-ро място (мъже, категория до 81 кг), след като победи представител на Черна гора на полуфинала, а на финала загуби от българина Никола Николов - шампион на България от СК Шуменска крепост. Третият представител на Спартак Пазарджик Петър Перфанов остана на 3-то място (категория до 75 кг), след като на полуфинала загуби от състезател от Черна гора.

 

Специално 40-странично издание за иновациите в спорта, успехите и талантите на Пазарджик
2020-12-09 18:58:16

 За първи път специално ексклузивно издание ще бъде посветено само и изцяло на спорта, постиженията и иновациите на Пазарджик. От 9 декември на пазара излиза поредният брой на спортното списание на България „Спринт“. Стана традиция към него да върви второ издание (напълно безплатно), като този път в цели 40 страници то е посветено на всичко свързано със спорта на Пазарджик.

Част от нещата, които може да прочетете в списанието са:

- Дете спортист = 37% по-малко данъци.

- Първо базата, а после успехите.

- Кметът Тодор Попов: До 2023 г. ще имаме най-завършената спортна база в страната.

- Волейбол: Гордостта на Пазарджик.

- Ренета Камберова: Иновативен и достъпен спорт за всички.

 Това е само малка част от информацията, която може да прочетете в изданието. Има още много истории, снимки и разкази както за досегашните постижения, така и за бъдещите намерения и цели на спортните клубове в града и община Пазарджик. За първи път списание „Спринт“ с директор дългогодишният журналист Николай Кръстев посвещава специалното приложение за спорта само в един град.

Може да намерите списанието - във веригите METRO, „Фантастико” и „Кауфланд” (магазините на Inmedio), в бензиностанциите „Лукойл”, "Шел", „Ромпетрол”, „Нис Петрол”, „Еко Петрол” и в по-добрите места за продажба на вестници и списания.

 

Страхотна новина и повод за гордост: Дара Стоянова в националния отбор по художествена гимнастика
2020-11-20 09:29:32

 Състезателката на клуб "Диляна Прима" (Пазарджик) Дара Стоянова официално е част от националния отбор по художествена гимнастика индивидуално. Новината бе разпространена от БФХГ.

Младата грация заслужено попада сред най-добрите в националния отбор. Дара Стоянова притежава страхотни качества, които вече доказа на състезанията. Не случайно тя заслужи добрите думи и оценки от председателя на федерацията по художествена гимнастика Илиана Раева.

Така след Диляна Георгиева и Ренета Камберова, Пазарджик отново има повод за гордост. Това е пореден успех на треньорката Величка Петкова, която има основна заслуга за успехите на Дара Стоянова, а преди това и на "златното момиче" и настоящ председател на МСК Пазарджик спортува Ренета Камберова.

 Ето съобщението на федерацията по художествена гимнастика:

 "Във връзка с отложената селекция на национален отбор - девойки индивидуално за 2021 година и във връзка с изготвянето на проекта за финансиране на БФХГ към Министерството на младежта и спорта, УС утвърждава НАЦИОНАЛЕН ОТБОР ДЕВОЙКИ ДЕВОЙКИ ИНДИВИДУАЛНО до провеждане на селекцията както следва:

 1. Виктория Георгиева - клуб "Левски Триадица"

2. Виктория Пенева - клуб "Импала" Стара Загора

3. Ивон Бошкилова - клуб "Левски"

4. Моника Младенова - клуб "Левски Илиана"

5. Никол Тодорова - клуб "Авангард"

6. Дара Стоянова - клуб "Диляна Прима" Пазарджик

7. Жана Пенчева - клуб "Левски Триадица"

 Предложеният състав се базира на обективни критерии - Виктория Георгиева, Виктория Пенева и Моника Младенова са настоящи членове на основен и разширен състав на НО девойки индивидуално. Ивон Бошкилова е следващата състезателка по класиране от проведената селекция за НО преди година.

Състезателките Никол Тодорова, Дара Стоянова и Жана Пенчева са първите три, класирани в многобоя на ДП "ЕЛИТ" 2020 г. във възраст ДМВ, които преминават в ДСВ през 2021 г.

Утвърдените състезателки имат статут на национален отбор девойки индивидуално до провеждане на селекцията през 2021 г и като такива нямат квалификация за ДП "ЕЛИТ".

 

 

Силен футболен турнир за деца в Пазарджик, Локомотив (Пловдив) стана шампион
2020-11-16 14:51:38

 Локомотив (Пловдив) спечели 7-то издание на националния детски футболен турнир "Орлета Къп 2020", организиран от Община Пазарджик и ДФК "Орлета", който се състоя в спортен комплекс" Зона на здравето".

В състезанието взеха участие 8 отбора, разпределени в две групи. Турнирът бе за деца, родени след 1 януари 2012 година, като тази година участваха възпитаници на елитни футболни школи, сред които ПФК "Локомотив" (Пловдив), ФК "Спартак" (Пловдив), ФК "Бригада" (Димитровград), ФК "Белморец" (Асеновград), ФА "Лион 2017" (Пловдив), ФК "Пловдив Сити" и домакините ДФК" Орлета" (Пазарджик).

Турнирът се игра по правилата на футбол 7, регламентът предвижда след изтеглянето на жребия да се сформират две групи от по четири отбора.

Децата на Локомотив Пловдив триумфираха в надпреварата, след като на финала надиграха с 5:1 ФК "Бригада" (Димитровград). В малкия финал за трето място децата на ФА "Велд" (Пловдив) надделяха с 1:0 връстниците си от ФК "Спартак 1947" (Пловдив).

Домакините от ФК "Орлета" заеха седма позиция в крайното класиране, след като в мача за 7- 8 място спечелиха след изпълнение на дузпи над ФК "Беломорец" (Асеновград). В двубоя за 5/6 място ФК "Пловдив Сити" победи ФК "Лион 2017" (Пловдив) с 2:1.

 Разпределени бяха и пет индивидуални приза:

Най-добър вратар - София Вълкова "Беломорец"(Асеновград)

Най-добър защитник - Александър Николов "Лион" (Пловдив)

Най-добър халф - Симеон Ангелов "Пловдив Сити"

Най-добър нападател - Павел Николов "Спартак 1947" (Пл)

Най-полезен играч - Мартин Миневски "Локомотив" (Пловдив)

Отборна купа за феърплей - ДФК "Орлета"

1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  16  17  18  19  20  >> 
Всички права запазени © Разработено от Ирида Дизайн