32° Пазарджик


Връщат ли се мутренските времена у насРегион

Община Пазарджик: От понеделник се попълват незаетите места за първолаци в училищата от Община Пазарджик
2020-06-19 18:02:20

 От 22.06.2020 г. до 11.09.2020 г. ще се попълват незаетите места в училищата на територията на община Пазарджик за малчуганите, които през учебната 2020/2021 ще са в първи клас. До момента, след приключилото на 18 юни второ класиране, в паралелките на началните, основните и средните училища са записани 886 деца, от общо 1289 момичета и момчета, родени през 2013 година. Попълнени са вече паралелките в 7 училища, свободни места ( общо 240 ) има в  26 училища. Запълването на свободните места ще става по реда на подаването на документите и ще се организира от училищата.


„ Създали сме равни условия за прием на всички ученици за първи клас, като училищата от община Пазарджик въведоха и форми за онлайн подаване на документите, съобразено с извънредните мерки и ситуацията, в която се намираме. Изработени са и ясни критерии, по които децата се класират за избраното от родителите им училище.“, коментира кметът Тодор Попов. 


„Всяка година полагаме усилия, заедно с другите отговорни институции, да осигурим пълно обхващане на учениците, които трябва да бъдат записани в първи клас, а и не само за тях, защото образованието е много важна инвестиция за младите пазарджиклии.“, допълни Тодор Попов.


От Общинска администрация – Пазарджик напомнят на родителите на първокласниците, че след записването на детето, ще могат да кандидатстват и за еднократна помощ към Дирекция „Социално подпомагане“, ако отговарят на изискванията за доход и детето трябва да е редовно посещаващо училище.


 


 

Мнения по темата (0)
добави мнениеПродължава поетапното пръскане и обработка на дървесните видове срещу гъсеници и вредители в Пазарджик и околните села
„АСАРЕЛ МЕДЕТ“ АД ПРОДАВА УПОТРЕБЯВАНО ОБОРУДВАНЕ
Издирват племенник, пребил възрастната си леля
Община Пазарджик предоставя новото игрище в Зоната на здравето за подготовка на футболистите от ДФК „Орлета“
Фестивалът за занаятчийска храна и бира “БириМанджаро” се отлага отново
Община Пазарджик продължава програмата за реновация на тротоари
Всички права запазени © Разработено от Ирида Дизайн