30° Пазарджик


Връщат ли се мутренските времена у насРегион

Историческият музей в Пазарджик с проекти за над 100 000 лева
2019-06-11 15:31:40

 От началото на 2019 г. Регионален исторически музей – Пазарджик кандидатства с три проекта за предоставяне на финансова подкрепа чрез конкурсен принцип от бюджета на Министерството на културата и с един проект – от бюджета на Национален фонд Култура. Това съобщи днес кметът на общината Тодор Попов.

Одобрени са и ще бъдат финансирани и четирите подадени проекта, както следва:


Проект „Консервация, реставрация и реконструкция на компрометирани  дървени носещи елементи на къща музей „Константин Величков“, ограда и обслужваща сграда” ще бъде финансиран от Министерство на културата с 55 585 лева.


Национален фонд Култура финансира 6 327 лева за осъществяване на проекта „Голям празник Великден, по-голям – Гергьовден...“. С тези средства ще бъде направено изследване на празника Гергьовден в селата Бъта и Варвара.


Проектът „Изложба „Селищна могила Юнаците – 80 години от началото на археологическите проучвания“ ще получи исканите 10 719 лева.


Музеят ще получи от Министерство на културата и целева финансова подкрепа за теренни археологически проучвания и теренна консервация за Селищна могила „Юнаците“ в размер на 29 000 лева.


Общият финансов ресурс, който Регионален исторически музей – Пазарджик ще получи за реализирането на тези проекти, е в размер на 101 631 лева.

Мнения по темата (0)
добави мнениеПияни и надрусани заловени да управляват МПС в Пазарджик и региона
Откърти се парапет на жп-надлеза край Мокрище, две момчета са пострадали
4 "В" от ОУ"Кл.Охридски" е Клас на годината в Пазарджик
Дърво премаза мъж при дърводобив край Паталеница
Детските градини в Пазарджик с график за летния сезон
Започва кампания " Аз избрах"
Всички права запазени © Разработено от Ирида Дизайн