16° Пазарджик


Връщат ли се мутренските времена у насРегион

Община Пазарджик ще е домакин на проекта " Моят виртуален град"
2019-04-09 13:25:50

 


Община Пазарджик ще бъде домакин на второто съвместно обучение на партньорските организации в проекта „Моят Виртуален Град“, което ще се проведе от 16-ти до 20-ти април 2019 г. в малката зала на „Маестро Георги Атанасов”. В обучението ще вземат участие представители на трите пилотни училища, трите публични институции и трите НПО от България, Словения и Северна Македония.


Община Пазарджик участва като представител на местното управление, Професионална гимназия по икономика и мениджмънт е пилотното училище по проекта, а представител на неправителствения сектор е сдружение „Център за устойчивост и икономическо развитие“ от гр. Пазарджик. Първото обучение се проведе в гр. Кочани, Северна Македония преди месец.


            Темите на обучението са: човешки права и антидискриминация; свобода на словото; иновативни образователни инструменти, които могат да се ползват в средните училища и създаване на мрежа от представители на училища чрез платформа eTwinning.


Партньорите от публичните организации и НПО ще обсъждат създаването на стратегически документ за сътрудничество между партньорските организации в областта на образованието. Целта на този документ е да постави началото на трайно и устойчиво партньорство между организациите от трите участващи региона в области като наука и образование, опазване на околната среда, климатични промени, иновации. 


 


 

Мнения по темата (0)
добави мнениеФолклорни празници за Лазаров ден и Цветница в Пазарджик
Цветя за смет тази събота в Пазарджик и 20 села от общината
Избран е изпълнител за реконструкцията на стадион " Г.Бенковски"
"Асарел Медет" АД- Панагюрище продава употребявани автомобили
"БРОКС" ООД започна подмяна на контейнерите за смет в Пазарджик
Вицепремиерът Мария Николова посети " Асарел Медет" АД
Всички права запазени © Разработено от Ирида Дизайн