32° Пазарджик


Връщат ли се мутренските времена у насРегион

Продължава поетапното пръскане и обработка на дървесните видове срещу гъсеници и вредители в Пазарджик и околните села
2020-07-02 14:30:14

 Продължава поетапното пръскане и обработка на дървесните видове срещу гъсеници и вредители в Пазарджик и околните села, след като кмета на общината Тодор Попов сезира фирмата, която е ангажирана за тази цел.

„Поради ежедневните валежи и неблагоприятните метеорологични условия, по-ранното стартиране на тази дейност нямаше да даде желания резултат, но имам уверението, че сега графикът на фирмата изпълнител ще бъде по-концентриран.“, коментира кметът Тодор Попов.

„Ще бъдат обхванати всички дървета на обществени площи, податливи на американската бяла пеперуда и апелирам, по възможност собствениците на частни дворове да предприемат същите мерки, за да е ефикасна борбата с този вредител и резултатът по-траен.“, призова Тодор Попов.

Пръскането се извършва по договор за растително-защитна обработка и се използва препарат ДиПел, който е напълно безвреден за хората. Обработката на първо поколение гъсеници е почти към края и ще продължи до справяне с проблема при подаването на конкретни сигнали. Вече са обработени дървесните видове в централната градска част, обществените зони в кварталите, както и селата.  Средата на август ще стартира обработката срещу второто поколение на бялата американска пеперуда. Освен това тече и обработка срещу кестенов молец, а парковите пространства и градини са обработени срещу кърлежи, комари и други вредители.

Освен ежедневните валежи доскоро, друга сериозна причина са изоставените дворове  на  частни къщи и на фирми, където достъпът на фирмата изпълнител е затруднен или невъзможен.

Заявки за обработки и сигнали се приемат директно на телефони 034/ 402 242, 034/ 96 96 96 или чрез подаване на писмено заявление в Центъра за информация и услуги на гражданите в Община Пазарджик, на имейл signalipz@gmail.com и Вайбър на тел. 0886 90 06 36, като най-добре е сигналите да бъдат придружавани и със снимков материал.

„АСАРЕЛ МЕДЕТ“ АД ПРОДАВА УПОТРЕБЯВАНО ОБОРУДВАНЕ
2020-06-30 13:05:51

                                                                   „ АСАРЕЛ МЕДЕТ“ АД                                                                            гр. Панагюрище

                                        ПРОДАВА СЛЕДНОТО УПОТРЕБЯВАНО ОБОРУДВАНЕ:

 

 

№ по ред

Марка / Вид оборудване

Година на въвеждане в експлоатация

Мин. цена

в лв. без ДДС

1.

Колесен челен товарач CAT 994D

2005

931 000

2.

Булдозер колесен CAT 834G

2005

279 300

3.

Автогрейдер  CAT 16H

2005

117 600

 

Продажбите ще се извършват чрез набиране на оферти при посочените

начални минимални  цени.

 Офертите се подават в срок до 30.08.2020 г. по един от следните два начина: 

·           Запечатани в плик и адресирани на вниманието на Директор „Одит и контрол“ с надпис: „Оферта за избор на купувач на …………………………………………“

                                                                                                /да се посочи конкретно за кое оборудване/,

със забележка "Да се отвори само в присъствието на определената за целта комисия"

·           Изпратени на e-mail: pbox@asarel.com лично на вниманието на Директор „Одит и контрол“.

За оглед на активите и допълнителна информация - всеки работен ден от 9,00 до 15,00 часа на тел. 0357/ 60 435 и ...

Община Пазарджик предоставя новото игрище в Зоната на здравето за подготовка на футболистите от ДФК „Орлета“
2020-06-26 13:16:32

 На новото игрище в Зоната на здравето ще тренират футболистите от ДФК „Орлета“. Това съобщи кметът на Пазарджик Тодор Попов на среща с клуба и с родителите на спортуващи деца. Така се решава проблемът пред спортния клуб с липса на терен за подготовка на младите футболисти. Срещата с кмета се проведе на самия спортен терен.

„Зоната на здравето ще се превърне в модерно съоръжение за спорт и отдих, ще има терен с шамотна настилка, игрище за баскетбол, волейбол и футбол, както и зона за стрийт фитнес на открито, ще има и детска площадка. За родителите, които придружават децата си, а и за спортистите, ще има кафене, а за спокойствието на родителите този терен, ще бъде ограден, ще има жива охрана постоянно.“ Това заяви кметът пред треньора Валентин Карагьозов и родителите на деца от ДФК „Орлета“. Пред тях той сподели сроковете и предстоящото в Зоната на здравето.

Освен за спорт е помислено и за възможността за отдих и културни развлечения. В рамките на Зоната ще има и амфитеатър за около 150 души със сцена на открито, подобна на тази на Тортата. „Това ще е постоянна сцена, тук е подходящо да не пречим на никого, досега постоянно сглобявахме и разглобявахме една мобилна сцена, сега ще имаме постоянна сцена на открито за концерти и изяви на деца и състави“, заяви Тодор Попов.

Догодина ще започне ремонтът на залата в Зоната на здравето, за което ще бъде осигурено и държавно финансиране. Съществуващите стени на сградата ще се използват, но покривът ще бъде изцяло подменен. Това ще е тренировъчна зала за отборите по баскетбол и бадминтон, а спортна зала „В. Левски“ ще остане само за волейбол.

„Искам за 4 години Пазарджик да стане най-спортният град с най-много спортуващи деца, да има най-добрата спортна база, която ще се ползва от всички деца безплатно. Искам да засвидетелствам и нашето отношение към вас като родители. Предстои да бъде гласуван един стимул за родителите на спортуващи деца -  30 % отстъпка от всички местни данъци и такси. Затова от вашия треньор искам списъци на всички картотекирани деца, които имат сериозно отношение към спорта. Искам да създаваме и самочувствие на тези деца – за това че са успешни, за това, че са избрали да спортуват, за това, че техните успехи са важни. Трябва да сменим моделът на поведение и тези деца да бъдат за пример. Защото спортуващите деца са здрави, после са дисциплинирани, трето, са отговорни и четвърто – имат амбицията. Това са качества, които са супер полезни и вие като родители сте го осъзнали. Затова ги стимулираме да спортуват и разчитам на вас“, каза кметът Тодор Попов и допълни, че е удовлетворен от факта,  че всички спортни бази и терени в Пазарджик, които са направени, се ползват.

Ние сме тук и виждате, че това се случва вече. Преди година много от родителите на спортуващите деца не ми вярваха, но аз съм човек, който си държи на думата. Моите планове са до 2027 година -  казвам го, за да няма повече спекулации“, заяви кметът и посочи, че в краткосрочния план на Община Пазарджик след ремонта на околовръстния път – ул. „Стефан Стамболов“, който вече е факт, влизат още ремонтите на ул. „Христо Ботев“, на околовръстния път при Гробищния парк, ремонт на ул. „Ал. Стамболийски“, а догодина на ул. „Стефан Караджа“, както и на малки квартални улички и обновяване на тротоарната мрежа. 

 

 

Фестивалът за занаятчийска храна и бира “БириМанджаро” се отлага отново
2020-06-26 13:11:36

 Поради удължената извънредна епидемична обстановка и нарастващия брой заболели от COVID-19, фестивалът “БириМанджаро” няма да се състои на 10-12 юли. Той трябваше да се проведе и тази година в парк “Стадиона”, като музикалната програма включваше изпълнители като група Остава и Дичо и неговата банда.

Засега фестивалът ще бъде отложен за неопределено време и ще се осъществи, когато условията позволяват.

Първото издание на фестивала за занаятчийска храна и бира “БириМанджаро” се проведе през 2019 г. в парк “Стадиона” с успех, като стотици пазарджиклии и фенове на бирата и майсторката храна имаха възможност да се запознаят с някои от най-добрите български производители. Събитието бе съпроводено от музикална програма, включваща десетки рок банди, и интересни дневни дейности за малки и големи.

Община Пазарджик продължава програмата за реновация на тротоари
2020-06-24 15:47:38

 „Паралелно с реновацията на пътната настилка ще обърнем повече внимание и на тротоарите. Тази година ще бъдат обновени около 3000 кв.м. тротоарна площ, а през следващите години планираме да ремонтираме по 10 000 кв.м. Трябва да си признаем, че през последните години не обръщахме достатъчно внимание на тротоарите, но сега това ще го коригираме и акцент в нашата работа освен пътните настилки, ще са и тротоарите”. Това обяви кметът на Община Пазарджик Тодор Попов. Той съобщи, че програмата за ремонта на тротоарната мрежа продължава с ул. „Константин Величков”, като ще се ремонтират тротоарите от двете страни на улицата. В тазгодишната програма е планирано още обновяване на тротоарите по ул. „Завоя на Черна” – при Детската кухня, както и на участък срещу сградата на Областна администрация и на участък от бул. „Г. Бенковски” – преди разклона с „Христо Ботев” на влизане в града.

Ремонтите са финансирани изцяло с общински средства. През 2020 г. сумата за ремонт на тротоари е 100 хиляди лева.

„Апелирам нашите съграждани да бъдат по-активни, да пускат сигнали къде тротоарите се нуждаят от ремонт, а аз мога да се ангажирам с това, че ще вземем под внимание техните сигнали, те ще бъдат картотекирани и първият по време ще бъде първи по право”, каза още Тодор Попов на старта на ремонтните дейности по ул. „Константин Величков”.

Община Пазарджик: От понеделник се попълват незаетите места за първолаци в училищата от Община Пазарджик
2020-06-19 18:02:20

 От 22.06.2020 г. до 11.09.2020 г. ще се попълват незаетите места в училищата на територията на община Пазарджик за малчуганите, които през учебната 2020/2021 ще са в първи клас. До момента, след приключилото на 18 юни второ класиране, в паралелките на началните, основните и средните училища са записани 886 деца, от общо 1289 момичета и момчета, родени през 2013 година. 

Попълнени са вече паралелките в 7 училища, свободни места ( общо 240 ) има в  26 училища. Запълването на свободните места ще става по реда на подаването на документите и ще се организира от училищата.

„ Създали сме равни условия за прием на всички ученици за първи клас, като училищата от община Пазарджик въведоха и форми за онлайн подаване на документите, съобразено с извънредните мерки и ситуацията, в която се намираме. Изработени са и ясни критерии, по които децата се класират за избраното от родителите им училище.“, коментира кметът Тодор Попов. 

„Всяка година полагаме усилия, заедно с другите отговорни институции, да осигурим пълно обхващане на учениците, които трябва да бъдат записани в първи клас, а и не само за тях, защото образованието е много важна инвестиция за младите пазарджиклии.“, допълни Тодор Попов.

От Общинска администрация – Пазарджик напомнят на родителите на първокласниците, че след записването на детето, ще могат да кандидатстват и за еднократна помощ към Дирекция „Социално подпомагане“, ако отговарят на изискванията за доход и детето трябва да е редовно посещаващо училище.

 

1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  16  17  18  19  20  >> 
Всички права запазени © Разработено от Ирида Дизайн