23° Пазарджик


Връщат ли се мутренските времена у насРегион

Община Пазарджик осигурява чували и ръкавици за кампанията " Да изчистим България заедно"
2019-09-12 13:11:34

 

Доброволците, които имат желание да се включат в инициативите за почистване на кампанията “Да изчистим България заедно”, която тази година ще се проведе на 14 септември, ще бъдат обезпечени с чували и ръкавици, които могат да получат в стая 709, ет.7 в сградата на Община Пазарджик.

Община Пазарджик определи места за почистване в деня на 14 септември - района около мост „Атлантик” и парк „Писковец”.

През 2019 година акцията за почистване “Да изчистим България заедно”, ще стартират на 14 септември (събота) - Световен ден за почистване. Гражданите могат да започнат участието си в кампанията, като почистят около домовете си, междублокови пространства, зони за спорт и отдих, разположени в близост до населените места – спортни площадки, стадиони. Всички желаещи могат да се погрижат за местата, на които играят децата ни – детските площадки. Целта е да мотивираме младите семейства да възпитат в малките българи грижа за местата, които обичат и искат да живеят на едно по-чисто място.

Събраните отпадъци ще бъдат вдигнати от почистващите фирми, но за това е необходимо да бъде подадена заявка при експертите на Община Пазарджик (034 402 230 или 034 402 213) до 13.09 (петък).

 

Емблематичната кампания отрежда водещо място на България сред страните с най-добри доброволчески практики в грижата за околната среда.

 

 

 

Кметът Попов поздрави и награди спортисти от Пазарджик, спечелили престижни турнири
2019-09-11 09:25:37

 

През летните месеци състезатели от спортните клубове в Пазарджик завоюваха много призови места и награди. По този повод кметът Тодор Попов поздрави и награди шампионите за техните постижения.
Имената на отличилите се пазарджишки спортисти и завоюваните награди:

1. На Републиканско отборно първенство за мъже в Кранево нашият отбор завоюва златни, сребърни и бронзови медали на блиц, рапид и класически шах.

На Държавното първенство за ветерани провело се в Търговище от 18-21.07 спечелиха златен медал. Успехите донесоха:

- Гросмайсторите- Васил Спасов, Николай Нинов и Крум Георгиев

- Международен майстор- Йордан Иванов

- Майстори на спорта – Красимир Бранков, Тодор Георгиев, Димитър Славов.

 2. Цветейоана Пейчева с треньор Таня Бояджиева спечели Държавно първенство за девойки младша възраст до 10 години по художествена гимнастика. Цвети завоюва общо 3 медала - два златни в многобоя и на въже и сребърен на без уред. Завърна се със златен медал и от Международен турнир в Италия.

 3. Три от спортните двойки на СК Импулс постигнаха отлични резултати на Държавното първенство І-ви ранг по спортни танци в гр. Панагюрище:

- Иво Тодоров - Виктория Александрова абсолютни шампиони на България във възрастовата група на Юноши младша възраст /първо място на латоноа-мерикански танци, стандартни танци и многобой/.

- В същата възрастова група Атанас Кацарски - Елена Солакова заеха вицешампионските титли в стандартните танци и многобоя, с което СК Импулс затвърди доминацията си в групата ЮМВ в конкуренцията на 33 спортни дуета от 23 клуба в страната.

- Илиян Борисов - Венера Спасова в групата на Юноши старша възраст заеха 2 място в многобоя и 3 място в стандартни танци.

 4. Блестящо представяне на Атанас Лазаров и Кристиан Рибаров с треньор Людмил Киров от СКК „Печенеги“ гр. Пазарджик.

- Атанас Лазаров:

1 място 200 метра летящ старт

1 място 2000 метра индивидуално преследване

1 място 500 метра от място

1 място скрач

1 място издръжливост по точки

1 място 3000 метра отборно преследване

1 място отборен спринт

1 място омниум

2 място бързина

2 място 70 километра общ старт

1 място крайно отборно класиране ДЛОП писта

1 място крайно отборно класиране завоювано на ДЛОП шосе.

- Кристиан Рибаров:

2 място 2000 метра индивидуално преследване

2 място скрач

3 място омниум

1 място 3000 метра отборно преследване

1 място отборен спринт

3 място индивидуално по часовник 10 км

1 място крайно отборно класиране ДЛОП писта

1 място крайно отборно класиране завоювано на ДЛОП шосе

 5. Гергана Павлова от Бадминтон-скуош клуб Пазарджик“:

- Първо място от Балканско първенство на двойки девойки под 17 г. в Нови Сад – Сърбия.

- Второ място от Балканско първенство единично девойки под 17 г. Нови Сад – Сърбия.

- Девето място единично девойки от Световната купа - Пазарджик 08-11.08.19 за девойки под 19 г ( най-предно класирал се Български играч).

Спечели квалификацията за Европейско първенство за юноши и девойки под 17 г в Полша.

 6. Михаела Златанова от Бадминтон клуб „Георги Бенковски“:

- Второ място на Балканско първенство на двойки девойки под 17г. в Нови Сад – Сърбия.

- 3-то място отборно Балканско първенство до 17 години.

- 3-то място отборно Балканско първенство в Тортиа до 19 год.

 7. Любомир Германов и Виктория Стойнова от Спортен клуб „Шампион“ участвали на Световно първенство по Модерен петобой под 17год. в София :

- Любомир Германов: Индивидуално  финал 24 място от 64; Смесена щафета 8-мо  място от 19.

- Виктория Стойнова: индивидуално финал 27-мо място от 57; Отборно България 7-мо място от 12.

 8. Мажоретен състав „Мистерия“ с треньор Вергиния Нешева, завоювали 2 вицешампионски титли и бронз от Световния шампионат в Прага. Сребърните титли при формация с пом-пон сеньорки и мини формация пом-пон отново сеньорки. Бронзов медал  в категория соло, спечелен от Кристина Асенова.

 

 

 

 

 

 

Детска градина "В.Терешкова" в Пазарджик с престижна награда
2019-09-11 09:07:20

 

За реализирането на инициативата на МКБППМН „Училище за родители” детска градина „Валентина Терешкова”, представлявана от директорката Живка Спасова, спечели специалната награда в Шестия международен конкурс „Извънкласните и извънучилищните дейности - за устойчиво качествено обучение, възпитание и развитие на децата и учениците – 2019”. Темата на конкурса, организиран от Синдиката на българските учители, бе ”Хуманистична  образователна среда в образователните институции за формиране на нравствени и духовни качества у децата и учениците”.

Директорката Живка Спасова впечатли журито с представянето на добрата практика, която детската градина и Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните /МКБППМН/ реализират три поредни години.

За популяризирането на успешните общински педагогически практики г-жа Живка Спасова получава грамота и беше поздравена от кмета на общината Тодор Попов, а учителският екип – цифров фотоапарат.

В същото време от новата учебна година „Работилница за родители” отваря врати в детска градина „Пролет”. Работилницата се провежда от Община Пазарджик по Програмата на УНИЦЕФ "Да пораснем заедно. Работилница за родители". През юли Община Пазарджик и УНИЦЕФ подписаха споразумение за сътрудничество за периода 2019 – 2021 година.  

Програмата "Да пораснем заедно. Работилница за родители" се състои от 14 тематично свързани семинара, в които чрез методите на груповата работа, кратки лекции, дискусии, интерактивни упражнения, родителите обсъждат теми като: „Нашите деца и как да ги обичаме”, „Изслушването – важно умение за родителството”, „Как детето учи за света около себе си”, „Поставянето на граници – защо и как” и др. Всяка сесия е допълнена с ролева игра или кратък филм.

Работилницата за родители ще бъде водена от специално подготвен екип от специалисти от Община Пазарджик. Посещението на Работилницата за родители е напълно безплатно.

* Програмата, разработена от УНИЦЕФ, се реализира в България от 2012 година. Обхванала е повече от 50 населени места. До момента в нея са участвали около 1500 родители.

Програмата е универсална и е насочена към родителите на деца в ранна възраст. В основата й е разбирането, че родителството трябва да насърчава положителни отношения между възрастни и деца, като допринася за развитието както на малчуганите, така и на родителите. Предоставя се възможност майките и татковците да споделят своя опит и знания, свързани с отглеждането и общуването с най-малките деца, а също така и да разширят познанията си за детското развитие и психологически потребности в най-ранното ...

Община Пазарджик с проект за подпомагане на възрастни хора и лица с увреждания
2019-09-11 09:01:14

 

Община Пазарджик спечели финансиране по  Проект „Услуги в дома”, по процедура „Патронажна грижа за възрастни хора и лица с увреждания, съобщи на редовната си пресконференция кметът Тодор Попов. Той ще се реализира в рамките на 18 месеца и ще обхване жители на Пазарджик и 31 села от общината. Социалните  и здравни услуги ще се предоставят 12 месеца. Общата стойност на проекта е 508 172 лева, броя на потребителите е 213 лица.

По проекта ще се реализират дейности както следва:

1. Предоставяне на почасови интегрирани здравно социални услуги на лица от целевата група - възрастни и хора с увреждания или самотно живеещи без възможност за самообслужване. Ще бъдат назначени 4 броя социални работници, 11 броя медицински специалисти и 40 броя домашни помощници, които ще посещават обхванатите лица в дома им.

2. Предоставяне на психологическа подкрепа. В рамките на дейността са предвидени около 2038 часа работа с двама психолози. За целта ще бъде закупен автомобил, с който мобилните екипи ще  посещават  потребителите в домовете им.

С послания за единение и вечни хитове „Асарел-Медет“ посрещна празника си
2019-09-01 09:15:30

 

Хиляди миньори и гости се събраха в Панагюрски колонии

Бих искал днес на празника да отправя  няколко пожелания. Нека дори когато сме толкова успешни, никога не забравяме откъде сме тръгнали и какво сме преживели заедно. Нека не забравяме кой е останал до нас не само на празниците, но и в трудните моменти. Нека и занапред да продължим да следваме нашите доказани успешни ценности, политики и стратегии, чийто инициатор и идеолог бе професор   д-р Лъчезар Цоцорков. Той сигурно ни гледа отнякъде и се радва днес заедно с нас. Нека сме единни, и не мислим само за себе си, а за цялата фирма, за обществото и за България, защото само така ще сме силни и устойчиви, и ще може всички българи, нашите деца, внуци и правнуци да са успешни и щастливи“. Това послание отправи към хилядите работници и служители на „Асарел-Медет“ АД, ветераните от компанията и хилядите гости на традиционното честване на Деня на миньора и фирмения празник председателят на Надзорния съвет Димитър Цоцорков.

„Заедно с община, институциите и цялото общество трябва да постигнем съгласие и да изработим цялостен модел за развитието на родния край, в който бизнесът да има своята конкретна роля и ангажименти, които да следва. Защото залогът е огромен и утре нашите наследници няма да се интересуват колко руда сме добили, а ще питат какво направихме и какво не успяхме, за да им дадем посока и основа за развитие. Трябва всички да осъзнаем, че с работата си днес предопределяме не само нашите съдби, но и бъдещето на поне няколко поколения.“ С тези думи към присъстващите в Панагюрски колонии се обърна председателят на Управителния съвет инж. Делчо Николов. Той съобщи, че за първото полугодие на тази година дружеството е инвестирало с 64% повече от същия период на миналата година, а в седемте фирмени програми за устойчиво развитие през 2019 г. ще бъдат вложени над 150 млн. лв. Изпълнителният директор допълни, че себестойността на тон произведена продукция за първите шест месеца е с над 9% по-ниска от планираното и с благодарност подчерта, че тези добри показатели са резултат от усилията на целия екип на „Асарел-Медет“.

Хитът на Станислав Сланев – Стенли „Бъди, какъвто си“ се превърна в творческо обобщение на духа на празника. На финала на тържеството популярният певец заедно с групата си „Стенли Лайв Бенд“ ни върнаха към романтичните времена на българския рок с песни като „Богатство“, „Оловният войник“, „Жулиета“, „Обсебен“ и др. Градусът на настроението преди това вдигна атрактивната Мария Илиева, а публиката награди с аплодисменти звездата от „Като две капки вода“ Стефан Илчев и Владимир Ампов – Графа, който редуваше прочувствени балади с горещи летни парчета.

Като герои във фолклорна приказка се почувстваха зрителите при изпълненията на Национален ансамбъл „Пирин“, а под звуците на виртуозните музиканти се завъртя  традиционното фирмено хоро, поведено от председателя на Надзорния съвет Димитър Цоцорков и знаменосецът Петко Джунов, който в навечерието на празника бе отличен за непрекъснатата си 40-годишна кариера в „Асарел-Медет“ АД. Подобно признание за професионализма и лоялността си към компанията още 235 негови колеги.

 На сцената се изявиха и местните творци от  Духов оркестър „Делчо Радивчев“, мажоретен състав „Елинор“ към Центъра за подкрепа на личностното развитие в Панагюрище, представителният танцов състав „Тангра“ от село Попинци и Никола Скачков.

Вкусно допълнение към програмата бе специалният „говежди курбан“, приготвен бързо, лесно и вкусно от майстора на черпака Ути Бъчваров и сварен в казан от автентична асарелска мед. Най-малките посетители също забравиха за скуката след като се отдадоха на забавленията и игрите, организирани от клоуни и аниматори на спортната площадка в селото.

По стара традиция тържественото честване започна в параклиса „Свети Иван Рилски“ с водосвет за здраве и благополучие и надеждата закрилата на Светеца – покровител на миньорите и всички българи, да се разпростре над присъстващите на традиционния асарелски празник!

 

 

ГОСТИТЕ

Празникa уважиха посланиците на Република Куба и Република Беларус Н. Пр. Каридат Милиан и Александр Лукашевич. Сред официалните гости бяха още народният представител проф. Станислав Станилов, областният управител Стефан Мирев и неговият заместник Йордан Кожухаров, кметът на община Панагюрище Никола Белишки, председателят на Общинския съвет в Панагюрище Христо Калоянов, общински съветници, кметове на общини и населени места от общината и региона. Синдикатите бяха представени от своите лидери - президентите на КНСБ и КТ „Подкрепа“ Пламен Димитров и Димитър Манолов, както и от Владимир Топалов, председател на Синдикалната миньорска федерация „Подкрепа“. Тържеството уважиха представители на браншови и работодателски организации, партньори на компанията, представители на медиите, общински и държавни институции, на образователни, културни и неправителствени организации.

 

Поздрави от гостите на празника:

Никола Белишки, кмет на община Панагюрище:

Благодаря на „Асарел-Медет“, че винаги е бил зад община Панагюрище в трудни моменти. Само фирми като вашата - с ясна визия и последователни действия, могат да бъдат устойчиви и успешни.

Проф. Любен Тотев, зам.-председател на Управителния съвет на Българска минно-геоложка камара, председател на Съвета на ректорите в България и ректор на Минно-геоложки университет „Свети Иван Рилски“:

Горд съм, че голяма част от специалистите в „Асарел-Медет“ са възпитаници на МГУ „Св. Иван Рилски“. Благодаря на ръководството за подкрепата към нашия университет. Желая на всички Ви много здраве и още успехи.

 

Пламен Димитров, президент на Конфедерацията на независимите синдикати в България:

Всички Вие трябва да се гордеете, че работите в едно от най-добрите предприятия в България. Няма как в този ден да не си спомним за проф. д-р Лъчезар Цоцорков, който изгради една компания, с която се гордеем не само в България, но и в Европа. Важно е да развиваме страната си и да оставаме да работим и да живеем тук.

 

Димитър Манолов, президент на КТ „Подкрепа“:

„Асарел-Медет“ е уникално предприятие. Често са ме питали какво е корпоративна социална отговорност. На такива въпроси отговарям идете и вижте сами Панагюрище. Тук в „Асарел-Медет“ е изградена висока корпоративна култура. На всички работници желая високи доходи, безопасни условия, както досега, така и в бъдеще.

 

 

На 31 август "Асарел Медет" АД тържествено чества Деня на миньора
2019-08-30 13:59:42

 

                                        РЪКОВОДСТВОТО И СИНДИКАЛНИТЕ СЪВЕТИ НА

                                                АСАРЕЛ МЕДЕТ“ АД

 

                       НАЙ-СЪРДЕЧНО ЧЕСТИТЯТ ДЕНЯ НА МИНЬОРА И ПОЗДРАВЯВАТ

                                                         с професионалния празник

                           всички работници, специалисти и мениджъри в дружеството и

                                            минерално-суровинната индустрия,

                                        както и многобройните си делови партньори!

 

                            Нека св. Иван Рилски - закрилник на миньорите и всички българи,

                            да ни дарява здраве, сили и вяра, за да бъдем добри и успешни!

 

                                                           ЧЕСТИТ ПРАЗНИК! ...

Комисар Телбизов е новият зам. директор на областната полицейска дирекция в Пазарджик
2019-08-28 14:36:01

 

Със Заповед на Министъра на вътрешните работи от днес комисар Светослав Телбизов е временно преназначен на длъжността заместник директор на ОДМВР-Пазарджик. Той беше представен пред ръководния състав на дирекцията от старши комисар Ивайло Тишев – директор на дирекцията.
Комисар Светослав Телбизов е роден на 22.08.1976 година. Постъпил е в МВР през 2005 година като оперативен работник в Регионалното звено “Борба с организираната престъпност“-Пазарджик. В периода 2013-2015 година е служител на ТД“Национална сигурност“-Пазарджик. От 2015 до 2016 година работи в сектор „Противодействие на криминалната престъпност“ при Областната дирекция на МВР в Пазарджик , а от 2016 г. до момента е негов началник. На 28.08.2019г. със Заповед на Министъра на вътрешните работи е временно преназначен на длъжността заместник директор на ОДМВР-Пазарджик. 

Комисар Телбизов е завършил Софийския университет „ Св. Климент Охридски“.

1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  16  17  18  19  20  >> 
Всички права запазени © Разработено от Ирида Дизайн