12° Пазарджик


Връщат ли се мутренските времена у насПолитика

Тодор Попов: Дигитален център ще предоставя информация за културните събития в Пазарджик и общината
2019-10-08 18:10:43

 


Кандидатът за 4-ти мандат като кмет на община Пазарджик Тодор Попов представи днес втория приоритет от програмата си за управление „ Култура и образование“. „Пазарджик е сред малкото общини в страната, която запази своите културни институции и ги разви. Ние сме и единствени, които изградихме две нови читалища.“, обясни в началото на своето изложение Тодор Попов. Той поясни, че общината ще продължи да помага на театъра, творческите групи, самодейците, читалищата и цялостното развитие на културата. В своята програма за управление той е предвидил цялостен ремонт на сградата на и бившия кукления театър  и читалище „Хр. Ботев. Голям ремонт ще бъде направен и на Младежкия дом, защото градът и младите хора имат нужда от подобно пространство, за да развиват своите творчески способностти и дейностти. Още следващата година в Зоната на здравето ще бъде изграден и малък амфитеатър, който ще се ползва освен за спорта, но и за изнесени културни мероприятия. Тодор Попов пое и ангажимент да бъдат запазени всички фестивални традиции в общината и да продължи финансирането на книги от местни автори. Обяви и идеята си да бъде създаден дигитален информационен център, който да събира  и обобщава информация за всички културни събития, от която ще се ползват жителите и гостите на града и общината.

Като безспорен успех на общината определи Тодор Попов връщането на Спортното училище на образователната карта на Пазарджик и подчерта, че само за две години то е удвоило броя на възпитаниците си. Сред важните неща в сферата на образованието в града той определи дуалното обучение и сподели, че съвместно с МОН и бизнеса ще се работи за неговото успешно прилагане. В това направление се разработва и Програма за взаимодействие между завършващите и работодателите.

„ Държа да учередим и фонд за стипендии. В семействата, където родителите нямат възможности, ние трябва да ги подпомогнем децата успешно да завършат образованието си“, подчерта Тодор Попов. Той съобщи, че съвместно с фондация „Диджитъл Кидз“ се планира въвеждането на нови методи,  които повишават общата дигитална култура на гражданското общество. Друга иновационна идея в програмата на Тодор Попов е създаването на Младежки център за неформално образование, чиято цел е да направи  по-ефективна работата с младежите в Пазарджик в областта на културата и образованието. Той посочи още, че ще продължи програмата „Училище за родители“. Подобно на спорта ще бъдат въведени привилегии и за всички деца, които се занимават с извънкласни дейности и имат постижения в учебния процес.

„ Всеки един постигнат резултат след положен труд и усилия  трябва да създава привилегии“, заяви Тодор Попов. В тази връзка той разви и идеята си за „културен чек“, който ще получават отличниците на Пазарджик. Чрез него те ще могат безплатно да посещават театрални представления, да ходят на кино, да си купуват книги. В рамките на бъдещата образователна политика на общината влиза и създаването на филиал на висше училище в Пазарджик, като вече два университета проявяват интерес в тази област, информира Тодор Попов.


     КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!


Мнения по темата (0)
добави мнениеТодор Попов се срещна с Темиртай Избастин – посланик на Казахстан
Тодор Попов: До Великден ще преобразим Зоната на здравето
Тодор Попов: До месец стартира изграждането на видеонаблюдение на входно-изходните артерии в Пазарджик
Приеха бюджета на Община Пазарджик за 2020 година
С 39 гласа Общинския съвет прие предложението на кмета Тодор Попов за оптимизация на детските градини
Община Пазарджик: Концесията на тенис кортовете ще развие професионалния и масов тенис в Пазарджик
Тодор Попов пред новоизбраните кметове: Управлението е отговорност
Всички права запазени © Разработено от Ирида Дизайн