12° Пазарджик


Връщат ли се мутренските времена у насПолитика

Тодор Попов представи първия си приоритет - Иновации и зелен град
2019-10-01 18:31:37

 


Кандидатът за 4-ти мандат за кмет на община Пазарджик Тодор Попов представи днес на пресконференция първия  приоритет от новата си управленска програма „ Иновации и зелен град“. Преди това обаче той представи листата с общински съветници на коалиция „Новото време“ като подчерта, че всички в нея са хора с биография, опит и постижения, доказали се пред обществото и са от всякакви възрастови групи, което е сигурен баланс между опит и младост. Според Попов членовете на Общинския съвет трябва да са с професионални и общочовешки качества, да имат натрупан опит, експертиза и да се радват на уважение.

„Иновациите са в основата на всеки успех и ние сме наясно с това. Всеки, който е внедрил иновации е спечелил – средства, емоционални преживявания или друго, защото е направил нещата по нов и непознат до момента начин“. Това заяви Тодор Попов при представянето на приоритета „Иновации и зелен град“. В неговата стратегия е заложено създаването на ново звено в общината, което да управлява всички  иновационни практики. Това звено ще развие и стратегията за „Умен град“ , в която с новите дигитални методи ще се управляват трафика, транспорта, електроенергията и т.н. Като пример Попов посочи новото разработено приложение, с което лесно се откриват свободни места за паркиране.Ще бъдат усъвършенствани електронните услуги и ще бъдат създадени нови, подчерта той. Програмата предвижда и развитие на вело и електрически транспорт . Планира се и изграждането на станции за зареждане на електромобили, които в следващото десетилетие ще стават все повече не само в локален, но и в глобален мащаб. По този начин може да се нанесат и корекции по отношение на чистотата на въздуха в Пазарджик.


Приоритетът включва и решаването на проблемите със сметопочистването. Предстои напълно ново зониране на кварталите, нови графици и нова методика за работа на екопатрулите със сметопочистващата фирма, така че дейностите по сметосъбиране и почистване да бъдат обвързани с тези на еко патрулите и да се носи персонална отговорност. Санкции ще бъдат прилагани и спрямо гражданите, които не спазват установените правила, подчерта в изложението си Попов.

По отношение парковете и зоните за отдих акцентът вече се премества от разширяването им към поддръжката на вече създаденото. В тях и разделителните ивици на уличната мрежа ще започне изграждане на капково напояване. С изграждането на второто стъпало на пречиствателната станция ще завърши нейната модернизация, така че отпадните води да бъдат на 100% чисти. Продължава изграждането на сепариращата и компостираща инсталация на новоизграденото депо, ще започне подготовката и проектирането на втората клетка. Ще бъде извършена  и рекултивацията на старото сметище. Въпреки, че Пазарджик не сред градовете със силно замърсен въздух, са набелязани мерки за намаляване на фините прахови частици. Решителни мерки за справяне с проблема с бездомните кучета, чрез обезпаразитяване и кастрация вече се взимат от компетентните звена в общината. Вече има и договорено партньорство с „Четири лапи“, които в средата на октомври ще извършат кастрация на първата серия бездомни кучета и котки, отбеляза Тодор Попов.


В програмата на настоящият кмет и кандидат за 4-ти мандат е предвидено и изготвянето на стратегия за социален рейтинг, която ще се прилага за първи път в България.  Тя ще обобщава различните политики, практики и действия, които общината ще поощрява. По този начин ще бъдат стимулирани хората, които са активни, отговорни и спазват правилата.Те ще получат различни поощрения и преференции, подчерта Тодор Попов.


         КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!


Мнения по темата (0)
добави мнениеТодор Попов се срещна с Темиртай Избастин – посланик на Казахстан
Тодор Попов: До Великден ще преобразим Зоната на здравето
Тодор Попов: До месец стартира изграждането на видеонаблюдение на входно-изходните артерии в Пазарджик
Приеха бюджета на Община Пазарджик за 2020 година
С 39 гласа Общинския съвет прие предложението на кмета Тодор Попов за оптимизация на детските градини
Община Пазарджик: Концесията на тенис кортовете ще развие професионалния и масов тенис в Пазарджик
Тодор Попов пред новоизбраните кметове: Управлението е отговорност
Всички права запазени © Разработено от Ирида Дизайн