23° Пазарджик


Връщат ли се мутренските времена у насПолитика

Пред кмета Тодор Попов ген. Матеев пое ангажимент за график на полигона в Црънча
2019-06-10 19:07:32

 


Ангажимент за подобряване на информираността относно графика за работа на полигона в село Црънча пое бригаден генерал Явор Матеев – командир на "Силите за Специални операции" .


Провелата се днес в Община Пазарджик среща беше инициирана от кмета на общината г-н Тодор Попов и на нея присъстваха представители на "Силите за Специални операции"  - гр. Пловдив - подполк. Емил Пандов – началник отделение “Административно”, капитан Тодорка Георгиева – юристконсулт, старшина Недялко Андреев – СУЦ Црънча, кметовете на Дебращица и Црънча, представители на Обществен съвет за развитие на с. Црънча и Фондация “Бъдеще за дневна Царина”.


По настояване на г-н  Тодор Попов, ген. Матеев се ангажира да бъде осигурена на местната общност по-голяма яснота за интензитета на взривяванията, концентрация на взривовете в определен период и по-голям период на почивка, както и график, съобразен с часовете за почивка и почивните дни. Като втора стъпка, г-н Попов определи поставянето на въпроса пред Министерство на отбраната за съществуването на полигона в този му вид и на това място.


В отговор на исканията на Обществения съвет за създаване на пътна карта и поетапно извеждане на стрелковата дейност, генерал Матеев се съгласи да бъде формирана контактна група за обсъждане на полезни инициативи в интерес и на двете страни, както и подобряване на военно-гражданското сътрудничество в района.


 


 

Мнения по темата (0)
добави мнениеТодор Попов:Днес е 22 Септември - Денят на нашата национална независимост
Тодор Попов се регистрира за местните избори
Поздрав от кмета Тодор Попов по повод Първия учебен ден
Ще избираме местна власт в 151 секции на територията на община Пазарджик
Тодор Попов: Духът на единение е жив 134 години
На 6 септември - Пазарджик чества 134 години от Съединението
БСП в Пазарджик подкрепи бизнесмена Благо Солов за кмет на общината
Всички права запазени © Разработено от Ирида Дизайн