30° Пазарджик


Връщат ли се мутренските времена у насПолитика

Министър Димов и кмета Попов стартираха изграждането на компостираща инсталация
2019-06-06 15:50:25

 


Министърът на околната среда Нено Димов и кмета  Тодор Попов стартираха днес изграждането на компостираща инсталация и инсталация за предварително третиране на битови отпадъци на регионалното депо за отпадъци край Пазарджик. Като символична първа копка на проекта двамата разбиха по бутилка шампанско в багера на фирмата изпълнител на съоръженията. Проектът, който е на стойност почти 20 милиона лв., се финансира по ОП "Околна среда 2014-2020г.". Инсталациите ще обслужват общините Пазарджик, Батак, Белово, Септември, Брацигово, Пещера и Лесичово.

„След много усилия успяхме да направим регионалното депо за отпадъци, втората стъпка е  настоящият повод, който ни събира - изграждането на сепарираща и комопостираща инсталация.  В края на лятото започваме рекултивацията на старото депо, а в късна есен ще сме готови с работния проект за довършване на последния етап от азотно-фосфорното пречистване на нашите отпадни води в пречиствателната станция. Така ще затворим пълния цикъл на тези интервенции, които правим  в партньорство с държавата и които ще доведат до повишаване качеството на живот в нашия район.", заяви по време на церемонията кметът на общината Тодор Попов.

От своя страна министър Нено Димов разясни,  че с инсталацията, която започва да се изгражда, зеленият отпадък се превръща в суровина. Това е елемент от т. нар. кръгова икономика, която става все по-актуална.

 

Мнения по темата (0)
добави мнениеПред кмета Тодор Попов ген. Матеев пое ангажимент за график на полигона в Црънча
Пазарджик получи титлата “Голям европейски град на спорта за 2020 година”
Кметът Попов и министър Кралев дадоха старта за ремонта на стадиона в Пазарджик
ГЕРБ печели изборите за европейски парламент в област Пазарджик
Тодор Попов: Нека ни е честит Празникът на буквите и духа
13 нови патрулни автомобила получи областната полицейска дирекция в Пазарджик
Всички права запазени © Разработено от Ирида Дизайн