30° Пазарджик


Връщат ли се мутренските времена у насПолитика

Кметът Попов и министър Кралев дадоха старта за ремонта на стадиона в Пазарджик
2019-06-05 16:02:08

 


Министърът на спорта Красен Кралев и кмета Тодор Попов днес направиха символична първа копка за реконструкцията на стадион „Георги Бенковски” в Пазарджик. Двамата разбиха по бутилка шампанско в багера на фирмата изпълнител на ремонта, който ще се състой на два етапа.


ЕТАП 1 - изграждане на централна трибуна в сектор А с козирка, поливна система и рекултивиране на футболен терен;


ЕТАП 2 - изграждане на трибуни, странично на централната на сектор А. Ремонтът трябва да приключи до края на настоящата година.

След провеждането на обществена поръчка с предмет „Инженеринг – проектиране, упражняване на авторски надзор и изпълнение на строителни работи за реконструкция на стадион „Георги Бенковски” гр. Пазарджик” за изпълнител е избран „Арете Строй“ ЕООД, гр. София.

 Обща цена за изпълнение на Обособена позиция № 1 е 698 420,00 без ДДС и 838 104,00 с ДДС.

Обща цена за изпълнение на Обособена позиция № 2 е 598 760,00  без ДДС и 718 512,00  с ДДС. От тези средства държавата отпуска за ремонта 1.3 милиона лева, а останалите са от бюджета на общината.

Стадион  „Георги Бенковски“ гр. Пазарджик е изграден през 80-те години на миналия век като до момента е претърпял някои частични ремонти, но общото му състояние не е добро! Стадионът разполага с писта за лекоатлетически бягания и съоръжения за други лекоатлетически дисциплини, футболен терен с естествена тревна настилка. Теренът има дренажна и поливна система, които са в лошо състояние. Сградата към стадиона е скоро ремонтирана.

На церемонията министър Кралев и кметът Попов подчертаха, че когато има добро сътрудничество между държава и община нещата се получават. През следващата година със средства на общинския бюджет ще бъдат ремонтирани всички останали трибуни на градския стадион, съобщи Тодор Попов. 

Мнения по темата (0)
добави мнениеПред кмета Тодор Попов ген. Матеев пое ангажимент за график на полигона в Црънча
Пазарджик получи титлата “Голям европейски град на спорта за 2020 година”
Министър Димов и кмета Попов стартираха изграждането на компостираща инсталация
ГЕРБ печели изборите за европейски парламент в област Пазарджик
Тодор Попов: Нека ни е честит Празникът на буквите и духа
13 нови патрулни автомобила получи областната полицейска дирекция в Пазарджик
Всички права запазени © Разработено от Ирида Дизайн