19° Пазарджик


Връщат ли се мутренските времена у насПолитика

Първо национално състезание на училищни посланици в ЕП ще се проведе в Пазарджик
2019-03-13 18:17:55

 


На 22 и 23 март Пазарджик ще бъде домакин на Първото Национално състезание – конференция за училища посланици на Европейския парламент в България „Европейският парламент избран от мен ‘2019“. Младшите посланици от Профилирана гимназия „Иван С. Аксаков“ ще посрещнат представители на 22 училища-посланици на Европейския парламент от България.


Конференцията се провежда под патронажа на кмета на Община Пазарджик, а нейни гости ще бъдат Мария Габриел – европейски комисар по цифрова икономика и общество, европейските народни представители, председателят на Бюрото на ЕП в България Теодор Стойчев, проф. Ингрид Шикова, председателят на Националната асоциация на българските европейски клубове д-р Красимира Василева.


В Пленарна зала на Община Пазарджик своите творби - есета, разкази, презентации, видеоклипове и плакати ще представят 62-ма младши посланици на Европейския парламент, а оценяваните на първи кръг материали са 56, изготвени под ръководството на 24 ръководители – старши посланици. Училищата посланици се състезават в 4 категории, като една от тях е за плакат, колаж, рисунка и фотография. С творбите ще бъде подредена и изложба в основното фоайе на сградата на Община Пазарджик. Състезанието – конференция има амбицията да се превърне в традиционно, като тази година ще бъде по темите „Избори за Европейски народни представители“ и „Дигиталната медийна грамотност с киберсигурност“.


 

Мнения по темата (0)
добави мнениеКметът награди предприемача Нешо Пелтеков за популяризирането на Пазарджик
Тодор Попов: Честит Национален Празник
Всички заедно да изпеем националния химн на 3 март
Кметът Тодор Попов ще присъства на инициативата в подкрепа на програмата за саниране
В област Пазарджик е обявена грипна епидемия без прекъсване на учебните занятия
До края на 2019г. стадион " Г.Бенковски" ще е с нов облик
Всички права запазени © Разработено от Ирида Дизайн