30° Пазарджик


Връщат ли се мутренските времена у насПолитика

Пред кмета Тодор Попов ген. Матеев пое ангажимент за график на полигона в Црънча
2019-06-10 19:07:32

 

Ангажимент за подобряване на информираността относно графика за работа на полигона в село Црънча пое бригаден генерал Явор Матеев – командир на "Силите за Специални операции" .

Провелата се днес в Община Пазарджик среща беше инициирана от кмета на общината г-н Тодор Попов и на нея присъстваха представители на "Силите за Специални операции"  - гр. Пловдив - подполк. Емил Пандов – началник отделение “Административно”, капитан Тодорка Георгиева – юристконсулт, старшина Недялко Андреев – СУЦ Црънча, кметовете на Дебращица и Црънча, представители на Обществен съвет за развитие на с. Црънча и Фондация “Бъдеще за дневна Царина”.

По настояване на г-н  Тодор Попов, ген. Матеев се ангажира да бъде осигурена на местната общност по-голяма яснота за интензитета на взривяванията, концентрация на взривовете в определен период и по-голям период на почивка, както и график, съобразен с часовете за почивка и почивните дни. Като втора стъпка, г-н Попов определи поставянето на въпроса пред Министерство на отбраната за съществуването на полигона в този му вид и на това място.

В отговор на исканията на Обществения съвет за създаване на пътна карта и поетапно извеждане на стрелковата дейност, генерал Матеев се съгласи да бъде формирана контактна група за обсъждане на полезни инициативи в интерес и на двете страни, както и подобряване на военно-гражданското сътрудничество в района.

 

Пазарджик получи титлата “Голям европейски град на спорта за 2020 година”
2019-06-06 18:31:45

 

Пазарджик ще бъде следващият носител на престижното отличие, след като Асоциацията на европейските столици и градове на спорта присъди висока оценка на спортните политики и дейности в Община Пазарджик. Поздравления и за града Каварна, които получиха приза за “Mалък европейски град на спорта” за същата година.

 През месец май Пазарджик обяви своята кандидатура за “Европейски град на спорта през 2020 година”, а специална оценителна комисия от организацията на ACES EUROPE посети тракийския град, за да се запознае с неговите спорни политики, бази и амбиции. Членовете на комисията дадоха висока оценка на видяното, която след това предадоха на Управителния борд, присъдил титлата на Пазарджик. Официалната церемония по награждаването ще се състои през ноември в залата на Европейския парламент в Брюксел по време на традиционната Гала на ACES EUROPE, когато титлата ще бъде предадена от Европейския град на спорта за 2019 година - Варна. 
Пазарджик получава това признание за активното си развитие и финансиране на спортните клубове и бази, разнообразния си календар от спортни дейности и амбициозните си бъдещи планове, свързани с престижната титла. Като част от програмата “Европейски град на спорта през 2020 година” е планирано спортните прояви да нараснат до над 150, обновяването на зала „Хебър“, стадион „Георги Бенковски“, Зоната на здравето и ред други спортни обекти, училищни бази и площадки, както и строеж на изцяло нова спортна зала.
“За нас е изключителна чест и отговорност да приемем тази престижна титла, особено под мотото “Дух и традиции”, защото в последните години в Пазарджик ние умело съхраняваме спортния дух и традиции на нашия град, едновременно с което развиваме и интегрираме нови и различни методики за привличане на подрастващите към активния начин на живот. Планирали сме още много дейности, реновации и иновации в тази сфера, а наша главна цел е Пазарджик да бъде пример за спортен град в България, с още много успешни политики и разбира се спортисти. Поздравления и на град Каварна, които паралелно с нас ще бъдат малък Европейски град на спорта през 2020 година!” коментира кметът на община Пазарджик – Тодор Попов.
Титлата “Европейски град на спорта” има за цел да популяризира активния начин на живот, развитието на спортни политики и инфраструктура с добри съоръжения, програми и активности. Акцентът е върху масовия спорт и върху значението на спорта като приоритет в живота на хората.

Министър Димов и кмета Попов стартираха изграждането на компостираща инсталация
2019-06-06 15:50:25

 

Министърът на околната среда Нено Димов и кмета  Тодор Попов стартираха днес изграждането на компостираща инсталация и инсталация за предварително третиране на битови отпадъци на регионалното депо за отпадъци край Пазарджик. Като символична първа копка на проекта двамата разбиха по бутилка шампанско в багера на фирмата изпълнител на съоръженията. Проектът, който е на стойност почти 20 милиона лв., се финансира по ОП "Околна среда 2014-2020г.". Инсталациите ще обслужват общините Пазарджик, Батак, Белово, Септември, Брацигово, Пещера и Лесичово.
„След много усилия успяхме да направим регионалното депо за отпадъци, втората стъпка е  настоящият повод, който ни събира - изграждането на сепарираща и комопостираща инсталация.  В края на лятото започваме рекултивацията на старото депо, а в късна есен ще сме готови с работния проект за довършване на последния етап от азотно-фосфорното пречистване на нашите отпадни води в пречиствателната станция. Така ще затворим пълния цикъл на тези интервенции, които правим  в партньорство с държавата и които ще доведат до повишаване качеството на живот в нашия район.", заяви по време на церемонията кметът на общината Тодор Попов.
От своя страна министър Нено Димов разясни,  че с инсталацията, която започва да се изгражда, зеленият отпадък се превръща в суровина. Това е елемент от т. нар. кръгова икономика, която става все по-актуална.


Кметът Попов и министър Кралев дадоха старта за ремонта на стадиона в Пазарджик
2019-06-05 16:02:08

 

Министърът на спорта Красен Кралев и кмета Тодор Попов днес направиха символична първа копка за реконструкцията на стадион „Георги Бенковски” в Пазарджик. Двамата разбиха по бутилка шампанско в багера на фирмата изпълнител на ремонта, който ще се състой на два етапа.

ЕТАП 1 - изграждане на централна трибуна в сектор А с козирка, поливна система и рекултивиране на футболен терен;

ЕТАП 2 - изграждане на трибуни, странично на централната на сектор А. Ремонтът трябва да приключи до края на настоящата година.
След провеждането на обществена поръчка с предмет „Инженеринг – проектиране, упражняване на авторски надзор и изпълнение на строителни работи за реконструкция на стадион „Георги Бенковски” гр. Пазарджик” за изпълнител е избран „Арете Строй“ ЕООД, гр. София.
 Обща цена за изпълнение на Обособена позиция № 1 е 698 420,00 без ДДС и 838 104,00 с ДДС.
Обща цена за изпълнение на Обособена позиция № 2 е 598 760,00  без ДДС и 718 512,00  с ДДС. От тези средства държавата отпуска за ремонта 1.3 милиона лева, а останалите са от бюджета на общината.
Стадион  „Георги Бенковски“ гр. Пазарджик е изграден през 80-те години на миналия век като до момента е претърпял някои частични ремонти, но общото му състояние не е добро! Стадионът разполага с писта за лекоатлетически бягания и съоръжения за други лекоатлетически дисциплини, футболен терен с естествена тревна настилка. Теренът има дренажна и поливна система, които са в лошо състояние. Сградата към стадиона е скоро ремонтирана.
На церемонията министър Кралев и кметът Попов подчертаха, че когато има добро сътрудничество между държава и община нещата се получават. През следващата година със средства на общинския бюджет ще бъдат ремонтирани всички останали трибуни на градския стадион, съобщи Тодор Попов.

ГЕРБ печели изборите за европейски парламент в област Пазарджик
2019-05-27 15:15:28

 

ГЕРБ е първа политическа сила в област Пазарджик на изборите за Европейски парламент, след като събира 28.02% от вота на гласувалите, сочат резултатите от преброени 99.45% от всички протоколи на СИК от региона. На второ място е ДПС с 26,18%, следвана от БСП за България с 23,66%. На четвърто място е ПП ВМРО-Българско национално движение с 6,56%, следвана от ВОЛЯ-Българските родолюбци с 3,31%. На шесто място е Демократична България – Обединение с 2,96%, последвана от ИК за Минчо Христов Куминев с 1,22% и АТАКА с 1,21%.  На последно място е КП Коалиция за България с 1,06%. Изборите в пазарджишка област преминаха спокойно, но при ниска избирателна активност, която за региона е 29.08%.

Тодор Попов: Нека ни е честит Празникът на буквите и духа
2019-05-24 09:03:13

 

24 май е!

Ден – Паметник  на българската книжнина, на българската просвета и култура!

Ден – Поклон пред българската писменост, когато си спомняме, че: „В началото бе Словото; и… Словото бе Бог;“!

Ден на почит към всички онези книжовници, творци, учители, съхранили чиста и жива духовната светлина на Словото!

Нека ни е  честит Празникът на буквите и духа!
                                                                             

                                                                          КМЕТ НА ОБЩИНА ПАЗАРДЖИК:

                                                                                             ТОДОР ...

13 нови патрулни автомобила получи областната полицейска дирекция в Пазарджик
2019-05-23 13:46:16

 

Нови автомобили за служителите от ОДМВР-Пазарджик. Днес на кратка тържествена церемония в областната дирекция старши комисар Йордан Рогачев връчи ключовете на 13 нови патрулни автомобили “SKODA”. Те са предоставени от Министерството на вътрешните работи и са предназначени за служителите от звената „Охранителна полиция“. Новите возила са разпределени да обслужват основно райони с малки и отдалечени населени места, както и курортите зони в региона, където има приток на много туристи от страната и чужбина. По-голямата част от патрулните автомобили ще влязат в употреба незабавно, тъй като с тях ще се улесни и подсили охраната на предстоящите избори за членове на Европейския парламент на 26 май.
В обръщението си към служителите старши комисар Рогачев им пожела безаварийно пътуване, да използват автомобилите с грижа на добър стопанин, с тяхна помощ да улесняват своята отговорна работа, както и да повишават нейната ефективност.
Празничен водосвет за здраве бе отслужен от представители на Пазарджишката духовна околия при Българската православна църква. 

1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  16  17  18  19  20  >> 
Всички права запазени © Разработено от Ирида Дизайн