23° Пазарджик


Връщат ли се мутренските времена у насПолитика

Тодор Попов:Днес е 22 Септември - Денят на нашата национална независимост
2019-09-22 15:57:23

 

УВАЖАЕМИ СЪГРАЖДАНИ,

​​Днес е 22 септември – денят на нашата национална Независимост! Българският исторически път винаги е бил труден и неравен. Много често несправедлив и тежък за нас. Но той е величав с моменти и събития като Денят на Независимостта. Това е ден, който гордо ни съизмерва с другите европейски народи! Защото Независимостта на България не е просто дата, тя е всеки един миг от нашето минало до ден днешен. Заради родолюбието на предците ни, заради куража и себеотрицанието на националните ни герои, заради непримиримостта и достойнството на съвременното гражданско общество. 
Нека в този ден отдадем заслужена почит към онези, които ни дадоха пример за единство! Нека бъдем обединени и днес, в усилията си да променим съдбата си към по-добро и бъдем достоен пример за следващите поколения!
                                                         Да живее Свободна и Независима България!
                                                                                Честит празник!
                                                                                                                                 ТОДОР ПОПОВ   

Поздрав от кмета Тодор Попов по повод Първия учебен ден
2019-09-16 12:43:08

 

СКЪПИ УЧИТЕЛИ, УЧЕНИЦИ, РОДИТЕЛИ,

 Отново е първият учебен ден – денят, в който бъдещето на България ще изпълни двора на всяко училище!

За мен е изключително удоволствие и чест да Ви поздравя с началото на новата учебна година!

            Мили първолачета,

Днес започвате най – вълнуващото приключение във Вашия живот - това с досегът със света на буквите и науката!

Бъдете любознателни и упорити, и винаги изпълнени с мечти!

 Скъпи ученици,

            В този ден Вие отново поемате по нов път – непознат и винаги изпълнен с предизвикателства!

Не бързайте да излизате от детството, защото най – хубавите години са тези! Сега е Вашият шанс да вървите смело напред, за да прекрачите прага на зрелостта уверени и мотивирани!

 Уважаеми учители,

            Нека новата учебна година бъде богата на възможности и успешни намерения, а неизчерпаемият свят на знанието Ви води вдъхновено по пътя на учителството и професионалната реализация!

  Драги родители,

            Изправени сте пред вълнуващ етап от живота на Вашите деца – училището! Бъдете винаги до тях, вдъхвайте им кураж и вяра в усвояването на знанията и бъдете тяхна опора
               На всички Вас – на добър час, много знания и невероятни емоции!

                                                           ЧЕСТИТ ПРАЗНИК!

                                                                                                                 ТОДОР ПОПОВ - 

                                                                                                            Кмет на община Пазарджик 

Кмет на Община Пазарджик

 

гр. Пазарджик, 2019 ...

Ще избираме местна власт в 151 секции на територията на община Пазарджик
2019-09-12 13:14:36

 

В Община Пазарджик за предстоящите местни избори на 27.10.2019 г. са образувани 151 избирателни секции:

- 97 в град Пазарджик, от които: 91 основни и 6 секции в специализирани институции (“МБАЛ–Пазарджик” АД, Държавна психиатрична болница - Пазарджик, Затвор – Пазарджик,  МБАЛ “Хигия” АД, УМБАЛ “Пълмед” ООД и “Специализирана болница за активно лечение на пневмо-фтизиатрични заболявания - Пазарджик” ЕООД) 

- и 54 в кметствата на общината.

Право да гласуват имат избирателите, адресно регистрирани по постоянен или по настоящ адрес (при подадено заявление) до 26.04.2019 г. включително (шест месеца уседналост преди изборния ден) на територията на Община Пазарджик.

До 16.09.2019 г. ще е ясен броят на избирателите, съгласно предварителните избирателни списъци - част І, които общинската администрация ще обяви на определените със заповед на кмета места и ще публикува на интернет страницата на общината - www.pazardjik.bg. 

До 01.10.2019 г. ще се обяви и част ІІ, в която се вписват гражданите на друга държава – членка на Европейския съюз, подали декларация за гласуване до 16.09.2019 г.

В Дирекция “Гражданска регистрация на населението” и в кметствата на Община Пазарджик стартира приемът на всички видове заявления, свързани с предстоящите избори от 16.09.2019 г.

Крайният срок за приемане на заявления за гласуване по настоящ адрес и заявления за гласуване с подвижна избирателна кутия е 12.10.2019 г.

На основание чл. 34, ал. 6 от Изборния кодекс при избори за общински съветници и за кметове удостоверения за гласуване на друго място не се издават.

Лицата, регистрирани по настоящ адрес в чужбина до 26.04.2019 г.  ще бъдат заличени от избирателните списъци.

Справка, относно мястото си на гласуване всяко лице може да направи на безплатен телефон: 0800 18809 и в Центъра за гражданска регистрация (ЕСГРАОН), бул. “България” №2.

Тодор Попов: Духът на единение е жив 134 години
2019-09-06 08:32:09

 

Днес,  пред българския трибагреник отдаваме заслужената почит на онези смели българи, които дръзнаха да се противопоставят на непоклатими на пръв поглед политически решения, в името на идеала за единена България.

Скъпи съграждани,

като кмет на Пазарджик, мога спокойно и с гордост  да заявя, че този дух на единение е жив вече 134 години.

Убеждавал съм се не веднъж в това!

Историческото събитие, което отбелязваме днес ни завеща простичък, но много смислен текст: „Съединението прави силата!”. Това е посланието, което ако помним, ще пребъдем като общност и като нация!

Честит празник! 

                                                          КМЕТ НА ОБЩИНА ПАЗАРДЖИК:

                                                                    ТОДОР ПОПОВ

 

 

                                                                                              

КМЕТ НА ОБЩИНА ПАЗАРДЖИК:

                                          ТОДОР ПОПОВ

БСП в Пазарджик подкрепи бизнесмена Благо Солов за кмет на общината
2019-09-01 14:16:56

 

Социалистите в община Пазарджик избраха да подкрепят на местните избори на 27 октомври кандидатурата за кмет на общината на предприемача Благо Солов. Той получи доверието на 69-ма делегати на общинската конференция на БСП, проведена на 31 август, а 14 делегати дадоха гласа за другия претендент и бивш депутат Арлин Антонов. И двамата кандидати се представиха пред форума, като някогашният директор на Националната служба за сигурност разказа за политическата си биография. Бизнесменът Благо Солов говори за бъдещето и сподели оптимизма си за развитието на община Пазарджик. Бе взето решение Общинският съвет на БСП в Пазарджик да подреди листата с кандидатите за общински съветници, като бяха гласувани имената на 35 кандидати. Водач на листата ще бъде председателят на общинската организация на социалистите в Пазарджик Лиляна Мърхова-Присадникова. Предстои да бъде подписано споразумение за учредяване на широка Местна коалиция от партии и тогава ще бъдат ясни и конкретните места на отделните представители в нея.
51-годишният икономист Филип Ангелов е кандидатът за кмет, зад който застава БСП в община Велинград. Ангелов бе единодушно утвърден от делегатите на общинската ...

1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  16  17  18  19  20  >> 
Всички права запазени © Разработено от Ирида Дизайн