19° Пазарджик


Връщат ли се мутренските времена у насПолитика

Първо национално състезание на училищни посланици в ЕП ще се проведе в Пазарджик
2019-03-13 18:17:55

 

На 22 и 23 март Пазарджик ще бъде домакин на Първото Национално състезание – конференция за училища посланици на Европейския парламент в България „Европейският парламент избран от мен ‘2019“. Младшите посланици от Профилирана гимназия „Иван С. Аксаков“ ще посрещнат представители на 22 училища-посланици на Европейския парламент от България.

Конференцията се провежда под патронажа на кмета на Община Пазарджик, а нейни гости ще бъдат Мария Габриел – европейски комисар по цифрова икономика и общество, европейските народни представители, председателят на Бюрото на ЕП в България Теодор Стойчев, проф. Ингрид Шикова, председателят на Националната асоциация на българските европейски клубове д-р Красимира Василева.

В Пленарна зала на Община Пазарджик своите творби - есета, разкази, презентации, видеоклипове и плакати ще представят 62-ма младши посланици на Европейския парламент, а оценяваните на първи кръг материали са 56, изготвени под ръководството на 24 ръководители – старши посланици. Училищата посланици се състезават в 4 категории, като една от тях е за плакат, колаж, рисунка и фотография. С творбите ще бъде подредена и изложба в основното фоайе на сградата на Община Пазарджик. Състезанието – конференция има амбицията да се превърне в традиционно, като тази година ще бъде по темите „Избори за Европейски народни представители“ и „Дигиталната медийна грамотност с киберсигурност“.

Тодор Попов: Честит Национален Празник
2019-03-03 07:58:46

 

3 март – на този ден през далечната 1878 година в цяло Българско: Тракия, Мизия, Македония, дочакалите свободата, българи ликуват! С треперещ от вълнение глас и насълзени от радост очи Иван Чунчев – първият кмет на освободения Пазарджик, се обръща към събралото се гражданство в църквата „Св. Богородица“ с думите:

„Ден тържествен! Празник всенароден!“

Скъпи съграждани,
От този ден са отминали десетилетия!
Но празникът не е само минало! Той е и настояще!
Настоящето, което ни изправя пред нови изпитания, търси в нас отговори на съдбовни въпроси.

Ако днес искаме да сме горди наследници на онези българи, с чиято саможертва възкръсна България, трябва да положим усилия да съхраним нацията си! Всеки от нас, всеки ден – с мислите си, с делата си, със сърцето си!
Нека пребъде Отечеството ни!
ЧЕСТИТ НАЦИОНАЛЕН ПРАЗНИК!

Кмет на община Пазарджик:

Тодор ПОПОВ

Всички заедно да изпеем националния химн на 3 март
2019-02-28 11:07:56

 

Всички заедно да изпеем националния химн, е поканата, която Община Пазарджик отправя към жителите и гостите на града за деня на Националния празник – 3 март, когато ще се навършват 141 години от Освобождението на България.

Кметът на Община Пазарджик, г-н Тодор Попов, ще вдигне знамето на Република България в 11.00 часа на площад „Константин Величков” и ще произнесе празнично слово. 

В празничния ден, който ще започне с молебен за здраве и благополучие в църквата „Света Богородица”,  в 10,00 часа, ще бъдат поднесени цветя на всички паметници и паметни плочи, свързани с Освобождението.

Празничният концерт на площад „Константин Величков” ще е с начало 10,30 часа и ще започне с програма на духова формация при Симфонично-оперетно  Дружество „М-ро Г. Атанасов”. Програмата предвижда концерт с участието на представителните детски фолклорни състави „Чудесия” и „Чавдар” към Младежки дом, „Детство” към ОДК и Детско-юношески фолклорен ансамбъл „Елица“.

 

 

 

 

В област Пазарджик е обявена грипна епидемия без прекъсване на учебните занятия
2019-01-16 16:57:33

 

След проведено заседание на Областния щаб за борба с грипа и острите респираторни заболявания беше взето решение да се обяви грипна епидемия на територията на област Пазарджик, считано от утре 17 януари. Това оповести след заседанието на щаба областният управител на Пазарджик Стефан Мирев. По данни на РЗИ Пазарджик има рязко увеличение на броя на заболелите от респираторни заболявания в региона.

Поради ниския процент болни в училищата – едва 18%, грипна ваканция не е обявена. На 18 януари – петък, от 10.30ч. ще се проведе ново заседание на Областния щаб, за да се прецени дали да бъде обявена и грипна ваканция за учениците през идната седмица.

Регионалната здравна инспекция ще изпрати уведомителни писма до всички здравни заведения заедно с мерките, които следва да бъдат предприети при грипна епидемия. Вирусът засяга предимно децата до 4 години и възрастните хора. Голям е броят на усложненията и на болните в детските отделения и отделенията по вътрешни болести. Очаква се пикът на заболеваемостта да е през следващата ...

1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  16  17  18  19  20  >> 
Всички права запазени © Разработено от Ирида Дизайн