2° Пазарджик


Връщат ли се мутренските времена у насПолитика

Кметът на Пазарджик: ХЕБЪР ще бъде шампион и то не по служебен път!
2020-04-01 19:45:12

  Във връзка с решението на Управителния съвет на Българска федерация по волейбол, с което беше сложен край на сезона и по служебен път беше обявен за шампион отбора на първо място във временното класиране – „Нефтохимик“, кметът на Пазарджик Тодор Попов отправи публично обръщение към ръководството на БФБ, към волейболистите, феновете и гражданите на Пазарджик:
Нека се обърна първо към уважаемите членове и нови председател на БФБ, като изключвам отборите на „Левски“, ЦСКА и „Марица“, които заедно с „ХЕБЪР“ гласуваха против това решение. Ще се обърна и към всички други президенти на волейболни отбори в България: Уважаеми г-н председател, уважаеми членове, първо, не станаха ясни мотивите Ви, които налагат към настоящия момент – 31 март, да бъде прекратено първенството на България и да бъде обявен служебен шампион? По всички нормативни документи и по всички принципи шампион се определя след изиграването на плейофи. В случая имаме незавършено първенство по волейбол в редовен сезон, остават още два кръга, да не говорим за плейофи. При положение, че новият сезон започва в края на октомври и дотогава има повече от половин година кое е справедливото на това решение?! Кое е справедливо към момчетата и към феновете?! Защото време  е вече да си кажем нещата ясно.  Къде е позицията на Федерацията и на председателя на тази Федерация? Най-лесно е да се каже, че така са решили клубовете. И тези решения се вземат от хора, които преди три години, преди да се появим на волейболната сцена на България определяха това ниско ниво, смея да го твърдя, защото всички тези клубове си бяха направили договорката и където и да отидат състезатели в България, повече от 1000-1500 лева не можеха да получават. И няма откъде да ги получат! Защото тези хора развиха волейбол с 20 души в залата. Ние, смея да заявя съвсем отговорно, като отбор вдигнахме нивото на българския волейбол в пъти. Благодарение на усилията на целия екип, на всички хора, които се ангажираха с този проект. Няма по-професионален отбор по волейбол от ХЕБЪР, няма по-добра организация на волейбол от ХЕБЪР, няма по-добра публика от публиката на ХЕБЪР и няма по-коректно отношение от това към нашите волейболисти. Няма и да има! Затова това решение е безкрайно несправедливо не само към ХЕБЪР, но и към всички волейболни клубове в България, към тези момчета, които цяла година дават сърце и душа да покажат какво могат. Не са ощетени само ХЕБЪР, всички са ощетени. Каква е гаранцията, че шампиони ще станат ХЕБЪР или „Нефтохимик“?! Шампиони могат да станат „Левски“, „Добруджа“, „Монтана“ – те също са добри отбори. Проследете дали волейболистите на всички тези клубове, които взеха това решение, ще си получат заплатите за следващите два месеца. Мога да ви кажа какъв ще бъде отговорът им още от сега. В основата на това решение стои завистта към нас и на второ място – нежеланието да се дават финансови средства. Искам да им кажа следното нещо: следващата година ще бъде доста сложно по отношение на намирането на финансови средства, защото конюнктурата ще бъде такава. Искам да заявя отговорно, че ХЕБЪР следващата година ще бъде още по-добър отбор, ще има достатъчен бюджет, ще има още по-високи цели и  че догодина ХЕБЪР ще бъде абсолютен хегемон. Нашата цел е ХЕБЪР да е шампион, задължително, при това без нито един загубен мач през следващия сезон.
Искам да се обърна и към феновете. Скъпи приятели, съжалявам, че тази година така се стекоха нещата, че нямаше как да сбъднем тази наша мечта. Търся вината и в себе си, защото ние не трябваше да губим мачове. Загубите от „Пирин“ – Разлог, „Монтана“ и „Нефтохимик“ доведоха до това, че ние се лишихме от шампионската титла. Оценявам това като подценяване и съсредоточаване в плейофите, но виждаме, че по някой път нещата се развиват по друг начин. Затова обещавам, че следващата година ще бъдем още по-добри, още по-силни, още по-мотивирани и няма да има нито грам съмнение кой е най- добър в България и то през следващите три години! Това става моя лична кауза и ще направя необходимото ние да се озовем там не по служебни начини, а като бъдем абсолютно убедителни шампиони. Искам това да стане един позитивен, мотивиращ и заслужаващ уважение проект. Той не е само спортен, той е социален и местен проект, който искам да дава самочувствие, възможности и наслада на всички наши фенове. Затова го правим и ще продължим да го правим още по-добре!
Накрая да благодаря на всички, които ни помагаха, на всички, които бяха с нас през това време. Аз съм човек, който като си поставя цели, ги изпълнява, така че можете да бъдете убедени, че ще направя всичко необходимо оттук нататък ние дълго и продължително да сме там, където заслужаваме – на първото място! Искам ХЕБЪР да бъде един успешен модел и за пример на всички! Затова ние ще разчитаме само и единствено на себе си и на никой друг. Желая здраве на спортистите, феновете и всички, които ни подкрепят, и скоро да се срещнем отново в залата!

Кметът на Пазарджик Тодор Попов: Община Пазарджик ще реализира предложенията от „Кутията за идеи“
2020-03-31 17:03:00

 Кметът на Пазарджик Тодор Попов благодари на Съвета за младежка политика за инициативата им да поставят в центъра на Пазарджик и в сградата на Общината „Кутия за идеи“. В тези кутии гражданите имат възможност да споделят своите идеи за развитието на Пазарджик, за подобряване на градската среда и на общинските услуги, а първите предложения вече стигнаха до кмета и неговата администрация.

„Внимателно разгледахме всяко от постъпилите предложения и ги обобщихме в няколко важни теми. Едно от тях е за състоянието на най-дългата пейка в парк-остров „Свобода“. Тази пейка  е вече на 10 години, дървеният материал се влияе от атмосферните условия и всяка година правим необходимото, за да я поддържаме. Тази година също ще го направим, веднага след като приключи това предизвикателство, което в момента определя ежедневието ни.“, заяви Тодор Попов.

Другата важна тема, която вълнува гражданите на Пазарджик е състоянието на велоалеите и изграждането на нови такива. „Хората искат нови велоалеи. Ще споделя, че почистването на велоалеите до село Ивайло, вече е на финала. Остана ни само да изкърпим настилката, но сега се редуват два дни слънце, два дни дъжд и за да е качествен ремонта, веднага след като се позакрепи времето, ще го направим.“, обеща кметът на Пазарджик. „За да отговорим на очакванията на хората, ще продължим тази наша политика – където правим ремонти, ще се опитваме да оставяме пространство за велосипедисти. Тази година или най-късно през следващата, в разделителната линия по бул. „Стефан Караджа“, ще направим една нова велоалея и ще засадим дръвчета. Ние дължим на този квартал обновяване. Ще реализираме и една моя стара идея да направим вело и пешеходна алея в самото корито на река Марица от парк „Писковец“ до “Острова”. Най-вероятно от следващата година ще започне нейното изграждане и всички велосипедисти ще могат да се движат без да преминават през натовареното улично движение.“, съобщи Тодор Попов.  

Кметът на Пазарджик сподели още, че е впечатлен и се радва на факта, че хора се вълнуват от темите за чистотата и подават сигнали за замърсени терени. Тяхно предложение е да се обяви и Ден на чистотата. „Винаги съм споделял мнението си, че чистота е дело на всеки от нас и трябва да се полагат усилия в тази посока всеки ден. Затова ще предложим нова  Програма за поощрение, в която ще включим няколко зелени инициативи и адмирирането на някои наши съграждани, които поддържат междублокови пространства в образцов вид, както се казваше навремето. Ще използваме метода на стимулирането, който, надявам се, да даде резултати, а ако той не помогне, ще преминем и към метода на санкциите за тези наши съграждани, около чиито домове, в това число и блокове, е най-мръсно. Затова нека всички бъдем отговорни по отношение на чистотата.“.

От кутията за идеи е вече реализирана и инициативата за нова система за по-добра комуникация, която включва подаването на сигнали по Viber и през социалните мрежи. „Община Пазарджик не е спряла и всяка година въвежда дейности, които опростяват и правят по-ефективна комуникацията с гражданите. Сигналите, подадени по тези канали, се обработват веднага и до 48 часа се дават отговори и се решават проблемите. Например някъде да се смени улична лампа, да се отпуши шахта - това са въпроси, които не търпят отлагане и веднага се изпълняват“, каза още Тодор Попов.

Той сподели, че има и хубави идеи, които на този етап трудно могат да се реализират. Такава е идеята за машинно метене и чистене на  улиците и пешеходните зони. „На мен също ми се иска да минем на по-модерни методи на почистване, но всичко това е свързано с определени разходи, а те идват от нашите пари. Ако искаме такъв тип услуги, трябва да увеличим такса смет. С парите, които събираме, правим оптималното да почистваме и поддържаме нашия град. Нека уважаваме всеки един труд, включително и на жените с метлите, а техният е много важен. Нека всеки да положи усилия за подобряване на физическата среда, да я пази и не цапа“, призова Тодор Попов.

Той сподели, че е разговарял с фирмите по чистотата и има тяхното уверение, че ще направят необходимото почистването на пешеходната част в центъра на града да става до 9.00 часа сутринта.

Това са само част от предложенията на гражданите в „Кутията за идеи“, която ще продължи да събира идеите и предложенията на пазарджиклии за развитието на общината. Тодор Попов апелира гражданите да бъдат все така активни и споделят своите идеи, а Община Пазарджик поетапно ще ги реализира.


 

Дезинфектират всички контейнерите тип „Бобър“ в община Пазарджик
2020-03-27 13:28:54

 „Всички контейнери тип „Бобър“ на територията на община Пазарджик ще бъдат дезинфекцирани поетапно, като това вече е направено в централната градска част на Пазарджик, жилищните комплекси „Изток“, „Младост“, „Марица“ и село Ивайло.“, съобщи кметът на община Пазарджик Тодор Попов.

Направената дезинфекция е в района на фирма „Брокс, а дейността се  извършва от фирма "Веси Контрол"ЕООД, с осигурени от нея дезинфектанти.

Днес ще приключи дезинфекцията на контейнерите и в зоните около Промишлената зона на Пазарджик и в село Главиница, около Хлебозавода и ул. Росица, след което дезинфектирането ще продължи и в останалите части  на територията на общината.

„В по-голямата си част,  дейността се извършва в ранните часове на деня, заради пиковете, когато има натоварвания на движението, поради въведените ограничения и КПП-та и за да не създаваме неудобство на гражданите.“, коментира кметът Тодор Попов.

Тодор Попов към театралите на Пазарджик: Аплодисментите днес са за Вас!
2020-03-27 12:53:55

 ДО

ДИРЕКТОРА

И ТРУПАТА НА

ДКТ „КОНСТАНТИН ВЕЛИЧКОВ”

 Скъпи приятели,

Днес ми се иска с усмивка и ведро сърце да Ви кажа - честит празник на театъра!

                Поздравявам Ви най-искрено, макар че ситуацията, в която посрещаме професионалния ви празник е необичайна. За пръв път в съвременната ни история в този ден сцените са превзети от тягостна тишина, салоните са пусти, а вие, актьори, режисьори, постановчици, драматурзи, сценични работници сте притихнали в очакване на по-доброто бъдеще.

                Нека да не губим вярата си. Ние имаме нужда от Вас - трупата на Пазарджишкия театър. Позволете ми от името на местната общност да Ви уверя, че имате пълната ни подкрепа. 

Пожелавам Ви да сте здрави, да съхраните себе си, емоциите си, позитивизма си. И в очакване на взаимната ни среща на сцена още един път да засвидетелствам своето уважение към една от най-вълнуващите професии – тази на актьора.

Аплодисментите днес са за Вас!

     ТОДОР ПОПОВ            
Кмет на Община Пазарджи                                                                                                                    

 27 март 2020  ...

Тодор Попов: Нека бъдем отговорни, човечни и съпричастни. МБАЛ-Пазарджик ще получи голямо дарение – защитни комплекти и апаратура
2020-03-24 15:18:25

 Кметът на Община Пазарджик Тодор Попов и изпълнителният директор на МБАЛ-Пазарджик д-р Красимир Темнилов категорично заявяват, че към момента  няма констатирани заразени жители на община Пазарджик с covid-19 . Те направиха съвместно обръщение към жителите на общината.
„Във връзка с динамичната ситуация, която всеки ден се променя, искам да Ви информирам каква е актуалната обстановка към този момент. Отговорно заявявам, че към настоящия момент няма данни за жители на Община Пазарджик, които да са заразени с коронавирус, заяви Кметът Тодор Попов и допълни: „Има заразени в областната болница – трима души, които са настанени в Инфекциозно отделение, те са с доказана симптоматика и са жители на община Пещера. Тъй като Община Пещера не разполага с необходимите капацитетни възможности, те бяха настанени в нашата областна болница. Под задължителна карантина в община Пазарджик са общо 240 човека до момента – това са хора, прибрали се от чужбина – от рискови държави, в които има случаи на covid-19. Тези хора минават задължителна карантина. Отново ви призовавам стриктно да спазваме мерките, определени от Националния оперативен щаб. Това е важно за всички и се прави за сигурността и здравето на всички нас и на нашите близки“, апелира Тодор Попов.

„Моля да бъдем отговорни, човечни и съпричастни и по този начин да пазим града и нас самите. Уверявам Ви, създадена е добра организация между Общинския кризисен щаб и всички останали институции, с които щабът комуникира. Всеки ден сме във връзка с областната болница и останалите институции“, каза кметът.

Той благодари на ръководството на болницата в лицето на д-р Красимир Темнилов, на ръководителите на останалите болници в Пазарджик, на всички лекари, медицински сестри, на медицинския персонал, както и на полицаите, които дават денонощни дежурства на входно-изходните артерии на града. „Нека се отнасяме с уважение към техния труд и към това, което правят, защото те са на първа линия.  Те също са хора, също имат своите притеснения, но въпреки това се грижат да се спазват правилата и се грижат за нашия живот“, каза още Тодор Попов.

С негово съдействие ще бъде предоставено  голямо дарение на МБАЛ-Пазарджик. „То ще пристигне в началото на април - става въпрос за два нови дихателни апарата и 500 комплекта специализирано защитно облекло, които в момента се шият. Те включват не само защитно облекло, но и маски, и шлемове и въобще пълната необходима окомплектовка за медицинските специалисти“, съобщи Тодор Попов.

„Много хора работят денонощно, за да осигурят ред и това спокойствие, което трябва да имаме в тази ситуация. Убеден съм, че не е далеч времето, когато това ще отмине и всички ние ще си отдъхнем. Но дотогава трябва да спазваме правилата. Разчитам на вашата отговорност, дисциплина и човечност и Вие можете на разчитате на мен и на екипа на Община Пазарджик“, увери Тодор Попов.

Изпълнителният директор на МБАЛ-Пазарджик д-р Красимир Темнилов благодари на кмета Тодор Попов за съдействието за осигуряването на изключително необходимите на болницата предпазни облекла и апаратура. Той съобщи, че тримата с коронавирус, настанени в Областната болница се чувстват добре и не се налага да бъдат обдишвани. Д-р Темнилов благодари на Тодор Попов за съдействието за получаване на дарението, а освен това и на  Фондацията на Димитър Бербатов, които чрез Българския лекарски съюз и Регионалната колегия на БЛС в Пазарджик предоставят 10 защитни костюма. Към момента Спешното отделение е екипирано с 30 защитни костюма, но предвид постоянно променящата се обстановка нуждите от такова облекло нарастват, сподели д-р Темнилов. Той обясни, че по нареждане на Националния кризисен щаб всяка информация се координира и огласява от РЗИ, за да се гарантира от специалистите, че информацията, която се предоставя на обществеността ще бъде точна, прецизна и достоверна. Д-р Темнилов съобщи също, че всички останали отделения в МБАЛ-Пазарджик продължават да работят нормално в условията на обявено извънредно положение.

 

 

2830 жители на общината получиха служебни бележки в събота
2020-03-22 12:30:44

 2830 служебни бележки са издадени в кметствата на населените места от община Пазарджик в съботния ден.

„Благодаря на колегите и служителите на кметствата, които реагираха професионално и днес през целия ден работиха в услуга на гражданите, въпреки кризисната ситуация“, коментира кметът на община Пазарджик Тодор Попов.

„ Утре всеки може собственоръчно да си попълни декларация или да я получи от работодателя си в понеделник, за да може да се придвижва нормално при въведения пропускателен режим и след старта на работната седмица.“, допълни Попов. 

Декларацията е достъпна на централния сайт на МВР или на интернет страницата на ОДМВР – Пазарджик: https://www.mvr.bg/docs/librariesprovider23/default-document-library/%D0%B4%D0%B5%D0%BA%D0%BB%D0%B0%D1%80%D0%B0%D1%86%D0%B8%D1%8F.pdf?sfvrsn=e59c25b7_0.

Община Пазарджик отново напомня на гражданите, стриктно да спазват всички наложени ограничителни мерки във връзка с предотвратяване разпространението на коронавирус COVID-19.

1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  16  17  18  19  20  >> 
Всички права запазени © Разработено от Ирида Дизайн